Churros Recept: Cinnamon Sugar Fried Doughnut Sticks

Churros är speciella södra och centrala amerikanska munstyckspinnar. Denna söta behandla antogs från Spanien och kallas ofta en "mexikansk munk." Churros är rörformade, ojästa stickseg, pipade från en stjärtspetsad konditoriväska, stekt i olja och rullade i kanelsocker. De är läckra och överraskande lätta att göra.

I Sydamerika är churros lite annorlunda. De är typiskt fyllda med något som är rika som dulce de leche , Nutella (hasselnötssmör och choklad) eller vaniljglass . Om du har gjort krämpustar före, kommer du att upptäcka att churro deg är väldigt lika.

Oavsett om du väljer att fylla dem eller inte, churros är snabba att göra och en garanterad publik pleaser. Om du gör dem själv, kommer du njuta av dem på deras bästa, nyberedda, varma och krispiga på utsidan.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. I en kruka, kombinera vattnet, kärnmjölk, smör, salt och 1 msk socker. Koka upp blandningen.
 2. Rör i mjölet på en gång med en värmesäker spatel. Fortsätt rör om tills blandningen klumpar samman för att bilda en boll. Fortsätt att laga mat i en minut eller två, vrid degen över i potten med spateln. Avlägsna från värme.
 3. Lägg till vanilj. Tillsätt ägg, en åt gången, blanda väl efter varje. Blandningen bör börja skina, men bör inte glida lätt bort från spateln och vara något styvare än gräddepuffdegen. Om blandningen verkar för tjock och saknar sken, lägg till ett extra ägg.
 1. Lägg degen i en konditoriväska med en stjärtspets som har en öppning på minst 1/2 tum bred. Du kan också använda ett runda tips.
 2. Lägg ett ark med vaxpapper på ett kakan. Rör längder degen ca 4 till 6 inches lång på kakan och placera i frysen när du värmer upp oljan.
 3. Värm 1 till 2 tums olja till 375 F. När churros känner sig fast, ta försiktigt upp dem av kakan med en spatel och släpp dem i oljan.
 4. Arbeta i partier, stek churros i ca 2 minuter på varje sida tills de är guldbruna. Kyl och töm dem på en tallrik fodrad med pappershanddukar.
 5. Blanda 1/2 kopp socker och kanel tillsammans, och placera blandningen på en tallrik eller i en panna. Rulla churrosna i kanelsockret medan de fortfarande är varma.
 6. För att fylla churrosna, passa en konditoriväska med en rund (# 4) metallisningspets. Spetsen ska vara tillräckligt liten för att koka in i munstyckets ände. Fyll på konditoriväskan med din fyllning av valet.
 7. Poke en spett genom munstycket i längden och rör fyllningen i hålet.
 8. Servera varma.

Erfaren churros-tillverkare hoppar ofta över churrosna på kakan. De kommer helt enkelt att leda dem direkt i den heta oljan.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 690
Totalt fett 73 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 50 g
Kolesterol 58 mg
Natrium 110 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 0 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)