Tvätta jordgubbar

När och hur man tvättar jordgubbar

Tvätta jordgubbar är lite jobbigt. Du ser att jordgubbar är skrämmande som svampar - de tenderar att suga upp så mycket vatten som de kan komma i kontakt med. Den primära regeln om att tvätta jordgubbar är enkel: tvätta jordgubbar när, och bara när, du är redo att äta eller laga mat med dem.

Tvätta jordgubbar i förväg introducerar bara fukt som inte var där förut och kommer att få dem att gå väldigt mycket snabbare.

Om du har jordgubbar är du inte redo att äta än, se Hur man lagrar jordgubbar .

Dessa bär ser ganska ren ut för mig redan ...

När, och igen, bara när du är redo att äta eller på annat sätt använda jordgubbarna , sätta bären i en kolsyrare och skölj dem snabbt med kallt vatten. Detta räcker för att få damm av dem. Sedan sprida jordgubbarna i ett enda lager på en ren kökshandduk eller lager av pappershanddukar och klappa dem torra, så snabbt som möjligt. De är nu redo att skrov , skiva eller på annat sätt tjäna och använda.

Men dessa bär har smuts på dem!

Om det regnade nyligen och de jordgubbar du har köpt eller plockat har verklig smuts på dem, fortsätt och fyll en handfat eller stor skål med kallt vatten och sväng jordgubbarna runt i skålen tills de är rena. Lyft jordgubbarna ur vattnet (lämnar smuts eller grist bakom) och lägg dem i ett enda lager på en ren kökshandduk eller lager av pappershanddukar, klappa dem torra och fortsätt med jordgubbsätande eller jordgubbsrecept.

Att välja Jordgubbar att tvätta

Att inte vara preachy, men mycket som de gillar att suga upp vatten, jordgubbar är skickliga på att suga upp andra saker, som bekämpningsmedel. Du kanske vill se till att köpa jordgubbar som inte har sprayats med toxiner. Du kan titta på att köpa jordgubbar direkt från bönder på jordbruksmarknader.

Om du inte kan fråga producenten direkt, kan du alltid leta efter certifierade ekologiska jordgubbar, som inte har blivit utsatta för syntetiska bekämpningsmedel. När du köper bra bär, behöver du bara skölja bort damm eller smuts av dem.

Smaskiga sätt att använda Just-Washed Jordgubbar

Ett fantastiskt sätt att använda jordgubbar i alla hus, när alla är färdiga, bara att äta dem, är att göra en jordgubbsdräkt . Det är bara vispgrädde och bär, men det smakar som mycket mer ansträngning!

Kom ihåg att jordgubbar inte bara är söta. Jo, de är söta, men de har bara en liten bit syra som gör att de är värda att använda i smakfulla recept.

Jordgubbar gör söta och saftiga tillsatser till sallader, tänk på dem som vårtomater. En annan kärleksfull favorit är att använda jordgubbar som en bas för en salsa-chop upp en pint jordgubbar, lägg till en chili eller två, en spritz limejuice och salt och peppar efter smak - det fungerar bra med grillad kyckling eller fisk.

Har du bara för många bär att äta? Se hur man fryser jordgubbar- det är lika enkelt att sätta dem i frysen!