Ett klassiskt franskt Venison Stew Recept

När vädret vänder, och vinterbobbar är huvudet upp, så är det dags att tänka på hjärtliga och tröstande måltider. Något i linje med ett klassiskt franskt Venison-grytrecept - vilket också råkar vara så snabbt och enkelt att göra - passar räkningen perfekt. Inte bara är denna mat lätt att göra, men det är också extremt låg i fett vilket gör det lutat men ändå ingen förlust av smak.

Vildsvamp är (när det är tillgängligt) väldigt starkt i smak, så om du inte är en spelfläkt så leta efter odlad vilt från en etisk källa om du kan.

Eftersom vilt är så mager fungerar det mycket bättre i recept där det marineras och långsamt, långsamt kokt. Välj din marinaden noggrant eftersom detta kommer att ge smaker till din gryta med rött vin en av de bästa alternativen. Vinet ger smaker som fungerar så bra med köttet. Här marineras venisonen i en ört, grönsakssyrat lager, och vin övernattning för att lägga till smak och smälta i din munstruktur och sedan simmade i en snabb gryta som har tillsatt vinet tillbaka.

Vad du behöver

Hur man gör det

Sätt vilt, lök, morötter, selleri, salt, peppar och örter i en glasskål eller gryta. Häll rött vin och bifflager över venisonen och marinera i kylskåpet i 8 timmar eller över natten.

Töm den flytande marinaden och reservera den för senare användning i detta recept.

I en stor kastrull över hög värme, laga bacon tills det blir skarpt. Överför bacon till en pappershandduksfodrad tallrik för att tömma.

Häll alla utom 2 matskedar baconfett från pannan. Smörj lök, morötter och selleri i baconfettet i 5 minuter tills grönsakerna blir mjuka. Överför dem till en skål med en slitssked och lägg den åt sidan för ett ögonblick.

Kasta vilt med mjölet och bruna det i resterande baconfett. När alla sidor av köttet är bruna, rör i tomatpastaen och koka blandningen i 1 minut.

Tillsätt svampen, kokta grönsaker, krispig bacon och reserverad marinadevätska i pannan med den brunade venisonen, och koka sedan blandningen över låg värme, täckt, i 45 minuter till 1 timme. Älsklingsgrytan är klar när köttet och grönsakerna är mjuka och såsen är tjock.

Servera gryta med enkla, färska gröna grönsaker och en sked eller två härliga potatismosor för att suga upp saften.

Detta enkla köttfärsrecept gör 4 till 6 portioner.