Spicy Butternut Squash Risotto Recept

Ta med solsken in i köket på en kall vinterdag med en kryddig, butternut squash risotto. Detta recept använder en butternut squash, men gärna ringa ändringarna genom att använda pumpa när den är tillgänglig på hösten.

Det kryddiga butternut squash risotto receptet använder Arborio ris . Om du vill ha en risotto med mer bett rekommenderar vi att du använder Carnaroli.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Varma upp olivoljan försiktigt i en bred pan. Tillsätt löken och koka i 4 till 5 minuter tills den mjukas. Tillsätt chili och kanel, rör om och koka i 1 minut.
  2. Tillsätt riset och rör om tills alla korn är belagda i oljan, de ska vara lätt genomskinliga.
  3. Lägg till squashen, tillsätt vinet och sätt till en snabb koka. Under omrörning tillsätt det varma lagret, 2 skikt åt gången. Se till att beståndet absorberas helt innan du lägger till mer detta tar ungefär 15 till 20 minuter. I slutet av denna tid skulle riset och squashen vara ömt men fortfarande ha en liten "bite".
  1. Rör i parmesan och krydda till smak. Låt risotto stå i 5 minuter och servera sedan på värmda tallrikar med extra parmesan riven på toppen.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 522
Totalt fett 9 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 4 mg
Natrium 344 mg
kolhydrater 97 g
Kostfiber 8 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)