Perfekt Grillad Kyckling

Grillad kyckling är en av de mest populära rätterna vid sommargrillar. Och vårkakor. Och faller festen. Och familjen middagar. Du får idén. Folk älskar grillad kyckling. Och inte konstigt, när det är klart är det super smakfullt och går med ett stort utbud av sidrätter. Tyvärr är grillad kyckling också en av de mest förstörda rätterna där ute, det är genom överkokning, underkokning (och sedan skärning och omkokning), eller kokas över fel temperatur och får sakta men säkert torka ut.

Oroa dig inte! Det finns ett bättre sätt. Ett mycket bättre sätt. Om du börjar med en högkvalitativ kyckling (om du kan hitta den, kommer fåglar som höjts på betesmarken att erbjuda den bästa smaken) och följ den här enkla metoden för att använda kyckling, för saltning av fågeln och att använda indirekt värme för större delen av tillagningstiden kommer du att bli förvånad över resultatet. Juicy, flavorful, öm kyckling som smakar som kyckling bör.

För att ta itu med en hel kyckling på grillen kan du använda metoden som beskrivs nedan, fråga din slaktare om att spackcock kycklingen för dig eller gör det själv genom att klippa ut ryggraden och öppna kycklingen så att den ligger mer eller mindre platt så det kan laga jämnt på grillen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Torka kycklingen noggrant. Strö kycklingbitarna med saltet, var försiktig med att arbeta lite under huden. Täck och kyla minst 2 timmar och upp till över natten.
  2. Låt kycklingen komma till rumstemperatur i ca 30 minuter före grillning.
  3. Under tiden förbereder en gas- eller kolgrill för indirekt värme.

    För gas : Vrid alla brännare högt och stäng locket. När temperaturen inuti grillen når 400F, stäng av en brännare. Området över den avstängda brännaren är den indirekta värmesektionen.

    För träkol : Ljusa om 4 dussin briketter och låt dem brinna tills de är täckta med aska, ca 30 minuter. Mound dem på ena sidan av grillen. Arean över sektionen rensad av kol är den indirekta värmesektionen.

  1. Borsta matlagningsristen med vegetabilisk olja. Ställ kycklinghudssidan ner på grillens indirekta värmesektion. Stäng locket på en gasgrill. Koka 15 minuter. Vrid kycklingen över, stäng locket på gasgrill och koka 10 minuter. Flytta kycklingen till direkt värmesektionen och laga, vrid en gång tills huden är brun och krispig, ca 5 minuter. Var noga med att eventuellt droppfett eller tillsatta oljor eller marinader lätt brinner. Du kanske vill hålla en sprayflaska vatten i närheten för att dämpa flammor.
  2. Testa kycklingen för doneness genom att klippa in i centrum. Det ska vara lite rosa (det slutar laga matlagning medan det vilar). Om centret är väldigt rosa, returnera kycklingen till den indirekta värmesektionen och koka ytterligare 5 minuter.

Låt kycklingen vara minst 10 minuter, täckt med folie före servering. Servera varma, varma eller vid rumstemperatur.

Letar du efter något lite mer spännande? Prova Huli Huli Chicken !

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1191
Totalt fett 70 g
Mättat fett 20 g
Omättat fett 28 g
Kolesterol 418 mg
Natrium 687 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 131 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)