Kryddad ugnsbakad kycklingbitrecept

Skillnaden mellan att rosta en hel kyckling mot bakning av bitarna är viktig för detta recept. Med en rostad kyckling vill du höja fågeln så mycket som möjligt - med en stekpanna med rack. På så sätt är det den heta, torra luften av ugnen som lagar mat och producerar en vacker krispig hud medan köttet håller sig saftigt. Med bakad kyckling lagar du den till en lägre temperatur än en rostad kyckling, men med bakad kyckling skjuter vi till 375 °.

Eftersom kycklingen skärs upp och bitarna ligger platt i en bageri, matar maträtten värme direkt i bottenhalvan av kycklingen, vilket är annorlunda än luft. Du får sizzling fett på botten, för en sak, vilket gör det fantastiskt knäckt under. Således är en kyckling tillagd på det sätt som jag just beskrivit halvvägs mellan rostning och braising. Eller kanske inte riktigt halvvägs. Fyrtio procent, låt oss säga.

En annan skillnad är att en bakad kyckling normalt är mudderad i kryddat mjöl innan du lagar mat, vilket vi inte gör när du rostar en hel fågel.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 375 ° F.
  2. Kombinera mjöl, salt, peppar och andra kryddor i en grundrätt.
  3. Torka kycklingen torr med pappershanddukar.
  4. Arbeta en bit åt gången, mudda varje bit kyckling i mjölet, doppa den i smält smör och sedan överföra till en bakplåt skinn uppifrån.
  5. Baka i ungefär en timme eller tills juicerna rinner klart och kycklingen är snyggt brunad och kokad hela vägen.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 807
Totalt fett 67 g
Mättat fett 34 g
Omättat fett 22 g
Kolesterol 227 mg
Natrium 1,040 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 2 g
Protein 35 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)