Hur man rengör svampar

Varför mindre är mer när det gäller att rengöra svampar

Vi har fått höra i flera år att inte rengöra svamp med vatten, att deras svampliknande kvalitet kommer att absorbera vätskan och göra svampen uppblåst och bli blid. Men efter många experiment av flera expertkockar har det visat sig att svamp absorberar endast en liten mängd vatten vid exponering. Och i själva verket består svampen av 90 procent vatten, så en extra liten mängd kommer inte att göra någon skillnad.

Alla svampvarianter kan rengöras på det här sättet, med undantag för moreler-de du behöver rengöra med en pensel. Det här förändras med livet, eller hur? Inte mer torka eller borsta varje svamp en efter en!

Hur man rengör svampar

Det finns en fras, "Svampar behöver en dusch, inte ett bad", vilket betyder att det är bäst att inte suga på färska svampar, men istället att skölja eller dunk dem snabbt i vatten. Du kan placera dem i en kolsvall under kallt rinnande vatten, skaka silen för att flytta svamparna och släppa ut smuts.

En annan metod är att placera svampen i en skål med vatten och kasta dem runt tills du ser all smuts som kommer av svampen och gå in i vattnet. Detta bör bara ta några sekunder. Strax därefter lägger du svampen på en handduk och torkar försiktigt med en annan handduk.

Oavsett vilken metod du väljer ska sköljning eller dunking göras innan du planerar att laga svampen.

Om du är en traditionalist (eller en naysayer), kan du fortfarande rengöra dina svampar med en pensel eller en pappershandduk. Eftersom kommersiellt tillgängliga svampar odlas i ett sterilt medium , investerar du i en mjuk svampbush och borstar enkelt bort eventuell smutsig smuts. Om du inte verkar göra mycket framsteg, torka dem med en fuktig pappershandduk.När du förbereder svamp för recept, behöver du inte skala dem. I själva verket upphäver svampande svampar det mesta av deras smak. Ta enkelt bort alla skadade fläckar och tuffa eller smutsiga stammar.

Vara medveten om att salt släpper vattnet i svampar, så, när du lagar mat, bedöma saltanvändningen i enlighet med ditt specifika recept.