9 Nyttiga tips för att laga perfekt linser

Linser är små, runda baljväxter som kommer i många färger och storlekar. Eftersom de är billiga, väldigt näringsrika och kan lagras under lång tid utan kylning, är linser en stapel i många kök över hela världen. Och, som en extra bonus, gör högproteininnehållet i linser dem ett utmärkt köttbyte.

När du är bekväm med att laga mat, kommer linser sannolikt att vara en favorit på dina menyer hemma.

Tips för hur man lagar linser

Nedan hittar du tips för att arbeta med linser i köket. Ge dem ett försök och njut!

Linser behöver inte fördykning och laga mycket snabbare än andra torkade baljväxter. Helt enkelt plocka över för att ta bort skräp eller shriveled linser, skölj och töm dem. Täck linserna med vatten eller buljong och koka i 2 till 3 minuter (för att hjälpa till i matsmältningen). (Obs! Om du använder en tryckkokare för att laga linser, lägg till en tesked olja för att hålla skummen från att blockera säkerhetsventilen.) Minska värmen och låt svalna tills det är ömt. Beroende på sort och ålder kan tillagningstiden ta var som helst från 10 minuter till 1 timme.

Faktorer som påverkar matlagningstiden

Äldre linser tar längre tid att laga mat eftersom de har förlorat mer fuktighet. Blanda inte nyinköpta linser med gamla eftersom de kommer att laga ojämnt. Syra ingredienser, såsom vin eller tomater, kan också förlänga tillagningstiden. Du kanske vill lägga till dessa ingredienser efter att linserna har blivit anbud.

Saltning och kryddor Linser

Att tillsätta salt till kokvattnet kommer att förhöja bönorna, så gör det bara när linserna är helt kokta. För bästa smak smakar du linser med dina föredragna kryddor.