Så att rosta och rosta Macadamia Nötter

Macadamianötter, botaniskt kallade Macadamia integrifolia , är en av de sötaste och mest smakrika ätliga nötterna, speciellt när de är rostade eller rostade och tillagas till ett gott recept.

Native till australiens östkust, men också odlad och populär i Hawaiian Islands, Sydafrika, Brasilien och Mellom-Amerika, innehåller vanliga namn för macadamianötter Australienmutter, Queensland-mutter och busknöt.

Macadamianötter skördas året runt på Hawaii, den största tillverkaren av macadamianötter i världen, och är en populär gåva för turister som besöker öarna för att ta hem.

Macadamianötter para särskilt bra med kokosnöt, choklad och fisk, och kan också ersättas med andra nötter , mäta för mått, i de flesta recept. För några speciellt bra recept baserade på hawaiianska och östraditioner som inbegriper dessa nötter, kolla kockböcker som "Mauna Loa Macadamia Cooking Treasury", "Remembering Diamond Head, Remembering Hawaii" och "Sam Choy's Island Flavors."

Så att steka Macadamia Nötter

Innan du börjar rosta eller rosta macadamianötter måste du först skölja, skölja och torka dem. När du har slutfört installationen är processen relativt enkel för båda metoderna, men se till att de macadamianötter du väljer är lika stora så att de kan lagas jämnt.

För rostning av makadamianötter fyller man först en sprayflaska med 1/2 kopp vatten, 2 tsk salt och 1 matsked smält smör. Sprid sedan dina skalade macadamianötter på en ugnsfack och torka dem lätt med innehållet i flaskan.

Placera sedan matlagningsfacket i en 225 F förvärm ugnen och steka dem i 10 till 12 minuter, kontrollera dem ofta och ta bort muttrarna när de blir guldbruna.

Låt muttrarna svalna helt innan de lagras i en torr behållare.

Hur man skämmer Macadamia Nötter för slipning

Rastning av nötter innan du lägger dem på receptet ger en ljusare smak, men det är bäst att skåla endast vad du behöver när det är rostat nötter inte lagras, såväl som råa nötter.

För att skåda makadamianötter, sprid nötter i ett skikt på ett bakplåt och placera dem i en 350 F förvärmd ugn, rosta till guldbrun i ca 12-15 minuter. När du har gjort det, låt de rostade muttrarna svalna innan du slipar eller huggar för att förhindra att de blir oljiga eller pastaiga i konsistens.

Några recept kallar för makadamianötter, som kan användas i konditorivagg eller strö på botten av pajskal för en härlig smakförändring. Allt måste göras för att mala de rostade muttrarna i en matberedare och puls med korta intervaller tills önskad konsistens uppnås. Det är dock viktigt att vara medveten om överbehandling eftersom du kan sluta med nötsmörsmör.

Om du överprocessar, är macadamia nötsmörsmör gott som spridning men du kan lägga till en touch vegetabilisk olja och lite honung för jämnhet och tillsatt smak. Dessutom kan jordad macadamianötter användas som fyllmedel och smakförstärkare i markkött, fjäderfä och skaldjur.