Koreansk Fried Zucchini (Hobak Jun)

En läcker och hälsosam koreanska sidrätter, friterad zucchini (känd som Hobak Jun eller Jeon) är ganska lätt att förbereda. Som en bonus går det bra med nästan alla koreanska måltider. Du kan servera det tillsammans med rostad fisk, bulgogi (tunt skivad grillad nötkött) eller nästan vilken typ av koreansk soppa som helst.

I detta recept beläggs zucchini i en tunn smörjam och ägg med lite salt och sautad på båda sidor i en lättfettad sautépanna. Denna maträtt tar bara några minuter med en hetpanna att göra. Resultatet är gyllene bruna mynt av zucchini som kompletterar resten av dina koreanska rätter oavsett vad du serverar med måltiden.

Den stekte zucchini serveras med sojasås för doppning eller med andra typer av doppsåser. Till exempel fungerar den basiska koreanska dumplingssåsen som innehåller bara sojasås och vinäger, mycket bra med denna courgette. Eller, om du föredrar något spicier, prova kryddig koreansk doppsås, som innehåller chili pepparflingor, tunt skivad skalis och vitlök. Du kan verkligen inte gå fel med någon sås.

När du väljer zucchini för detta recept, leta efter mindre, yngre grönsaker som är fasta vid beröringen när du trycker försiktigt in i dem. Den större courgetten, även om de kan se mer imponerande på din tallrik på grund av sin rena storlek, tenderar att vara bitter och inte så öm som yngre squash.

Koreansk courgette, även känd som grå squash, kan vara tillgänglig på din lokala asiatiska marknad. Om du inte kan hitta dem, kan du använda någon courgette - bara se till att välja petit, mer omogna squash.

Kucchini är inte bara en god vegetabilisk-det bär också vissa hälsofördelar med sig. Dess höga kaliumnivåer gör det till en hälsosam mat, och det är en bra källa till C-vitamin, vilket kan bidra till att avvärja infektioner. Det är också en anständig fiberkälla.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Fördela 1 tsk salt över zucchini skivor.
  2. Tillsätt kvarvarande tesked salt till slagen ägg.
  3. Sätt mjöl och ägg i separat grunt disk bredvid spis.
  4. Värm lätt smörj sautépanna till medium värme.
  5. Coat zucchini mynt först med mjöl, sedan doppa och kappa med slagen ägg och placera i pan.
  6. Sauté zucchini i ca 3-4 minuter per sida, vrid en gång, eller tills de är en ljusgyllingbrun.
  7. Du kan servera din stekte zucchini med de basiska eller kryddiga doppsåserna eller ingenting alls.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 220
Totalt fett 13 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 104 mg
Natrium 397 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 2 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)