Glutenfri Hemlagad Tamales

Tamales är en populär mexikansk maträtt som görs genom att fylla ett speciellt majsmjöldeg med strimlat och kryddat nötkött, fläsk, kyckling, skaldjur eller bönor / grönsaker. Den fyllda degen är insvept i en fuktig majsskal och ångkokt.

Processen att göra hemlagad tamales är tidskrävande men en riktig tamale är värt varje minut av förberedelser. Det är en heltäckande process, eller du kan bryta upp det i två dagar. Om du bestämmer dig för att göra två-dagarsmetoden, gör din deg och fyll på dag ett. På dag två, för det första, blötlägg dina majsskalor och montera sedan och tampa tamalesna.

De flesta autentiska tamale recepten kräver lard i degreceptet. Lard lägger till smak och konsistens, men förpackad lard kan vara "hydrogenerad" och innehåller ohälsosamma transfetter . Läs noggrant förpackade smältetiketter. Om du inte hittar en högkvalitativ svamp, använd en vegetabilisk förkortning som Spectrum Organic Vegetable Shortening. Det har inga hydrerade fetter och nolltransfett per portion. Det ger bra resultat och det är lätt att hitta de flesta större mataffärer i USA

Glutenfri masa harina är väsentlig. Bobs röda kvarn Masa Harina Golden Corn Flour bearbetas och förpackas i en glutenfri anläggning.

För utrustning behöver du en stor lagerpott med ett tätt passande lock och en grönsaksvattenkokare som passar inuti, eller någon stor köksvampare som du har tillgång till. Du behöver också köksgarn för att knyta ändarna av majsskalarna efter att de är insvept. Skär ca 48 8-tums bitar av garn. Du kanske behöver mer eller mindre beroende på hur många tamales du gör.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Blöt majsskallarna i varmt vatten i ca 2 timmar. Töm och placera i en kolsvällare. Du kan suga upp majsskallarna medan du gör degen och fyllningen.
 2. För tamale degen, sätt masa harina i en stor skål och gradvis tillsätt varm kycklingbuljong (eller vatten). Rör tills det är väl kombinerat. Ställ blandningen åt sidan i 20 minuter för att låta masa harina suga upp vätskan helt. Efter att ha satt, ska degen handla om konsistensen av lekdough.
 1. Rör kryddorna och saltet i en liten skål. Använd sedan en elektrisk mixer eller mixer för att slå blandningen med låg hastighet. Stänk långsamt saltet och kryddorna över degen och slå för att grundligt kombinera.
 2. I en separat skål, slå ren svamp eller organisk förkortning på hög hastighet tills fluffig. Använd en spatel eller träsked för att gradvis tillsätta fettet till masahärdande deg medan du slår med mixern på låg hastighet.
 3. När blandningen är väl blandad borde den hålla den formad i en sked. Om det är för tunt, lägg gradvis mer masa harina. Om det är för tjockt, tillsätt gradvis mer varm kycklingbuljong.
 4. Om du inte ska montera tamalen nu, täck degen tätt och kyl den i upp till 24 timmar.
 5. Förbereda tamalepåfyllningen, laga köttet (slipad eller strimlad kyckling, nötkött, fläskbröd eller fyllning efter eget val). Placera fyllnadsingredienserna i en matberedare och puls ett par gånger för att kombinera men inte över processen.
 6. Tillsätt fyllningsmixen till en stor stekpanna och värm på medium i ca 5 minuter. Lägg till mer olivolja för att förhindra att du sticker, om det behövs. Ta bort från värme och kyla i flera minuter innan du formar tamales.
 7. För att montera tamalesna, ta en skål och placera det smala slutet som ligger närmast dig. Placera en knappt 1/4 kopp deg i mitten av skålen. Använd baksidan av en sked eller fingrar för att sprida degen ut till ungefär en 4-tums cirkel. Den faktiska storleken beror på storleken på din majsskal. Oroa dig inte om storleken inte är exakt. Använd de största majsskallarna först. Om mot monteringens slut är du kvar med mindre skal, du kan överlappa dem för att göra en större omslag.
 1. Lämna om en 1 1/2 till 2-tums gräns runt degen så att den kan stängas ordentligt när du sätter ihop. Placera 1 till 2 matskedar fyllning ner i degen (vertikalt).
 2. Ta med en av sidans långa sidor över degen. Ta sedan det smala änden och lägg det över degen. Rulla denna del mot den andra långsidan av skålen. Detta borde skapa ett bunt av sorter med övre änden fortfarande öppen. Ta en längd av garn och linda den runt tätt runt toppen. Gör en knut för att försegla toppen av tamalen stängd.
 3. Först kan inpakning av en tamale vara obehagligt men om du tänker på hur du sätter ihop ett presentpaket kan det här hjälpa. Så länge du får sidorna och smala änden lindas alla runt degen tätt och den övre öppna änden, bunden med garn - din tamale med ånga ordentligt.
 4. Om det behövs, använd garn för att hålla skalen på smala änden av tamalen på plats. Fortsätt tills du har använt all din deg.
 5. När du är ungefär hälften har du förpackat din tamales kan du lägga till vatten till din lagerpotte. Placera ångkammaren inuti och stäng locket. Värm vattnet till kokning medan du avslutar din tamales.
 6. För att ånga, tamales, placera försiktigt förpackade tamales i den förvärmda ångkokaren. Byt locket och håll värmen på medium för och ånga i ca 1 1/4 timmar. Kontrollera försiktigt pannan flera gånger under tillagningen för att se till att det finns vatten i botten. Om vattnet kokar torrt, börjar pannan från att börja röka. Lägg till mer vatten till ångkokaren när det behövs.
 7. Låt tamalesna svalna i ca 20 minuter före servering.

Du har flera alternativ när du gör din tamale fyllning . En mariscosfyllning , gjord med hummer eller räkor är helt utsökt. Du kan ha kvarfyllning, beroende på hur mycket deg och fyllning du använder i varje tamale.

Om du är känslig för gluten, se till att dina arbetsytor, redskap, kokkärl och verktyg är fria från gluten. Läs alltid produktetiketter eftersom tillverkare kan ändra produktformuleringar utan föregående meddelande. Vid tvivel, köp inte eller använd en produkt innan du kontaktar tillverkaren för att verifiera att produkten är fri från gluten.