Kola Banan Caramel Pie Recept

Denna banankaka är en lätt efterrätt att göra med en hemlagad eller köpt Graham cracker skorpa. Ingen bakning krävs för denna paj, men det tar lite tid att göra karamellen på spisen eller i ugnen.

Använd smulad chokladdäckad kola eller bitar i denna paj. Några av godis går in i fyllningen, men spara några matskedar för toppning.

Karamellen tar minst 1 1/2 timmars kokningstid och planerar att ge pajen flera timmar i kylskåpet för att kyla noggrant före servering.

Vad du behöver

Hur man gör det

Koka de förseglade burkarna i vatten för att göra karamell kan vara farligt såväl som rörigt, så det rekommenderas INTE. Här är några alternativ:

Pie Assembly

  1. Skala och skiv bananerna.
  2. Skala de flesta skivorna i de beredda skorporna och reservera flera skivor på toppen av cirkeln.
  3. Lägg till det mesta av den hackade karamellockan och reservera några matskedar för garnering.
  4. Häll den karamelliserade sötad kondenserad mjölken över bananer.
  5. I en medium skål slår du den kylda piskningskräm tills den är förtjockad. Sifta konditorernas socker i kräm och tillsätt vaniljextraktet. Fortsätt slå till styva toppar.
  6. Överst med vispad grädde (eller vispad toppning, se nedan) och garnera med de reserverade banan skivorna och kola godis bitar.

Kyl i flera timmar innan servering.

* Fyra burkar sötad kondenserad mjölk för de två pajerna gör en tjock fyllning. Gärna lägga till en extra banan eller två till varje paj och skära fyllningen ner till 2 burkar.

** Använd ca 3/4 till 1 kopp mjölkchokladkarbetsbitar (finns i baksektionen) för att ersätta de krossade godisstängerna.

Varianter och tips

Använd 1 stor behållare (16 ounces) fryst piskad topping (tinade) och släppa av piskräm, konditorisocker och vanilj.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 451
Totalt fett 15 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 34 mg
Natrium 143 mg
kolhydrater 73 g
Kostfiber 2 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)