Låg kalori svartbönor och risrecept

Denna läckra svarta bönor och risrecept är en favorit hos mitt hus. Svarta bönor är låga i fett och kalorier, men förpackade med fiber och protein. Det är faktiskt rekommenderat att du förbrukar minst tre portioner av baljväxter per vecka för optimal hälsa, och dessa svarta bönor räknar med det!

Skålen är hjärtlig nog att vara en hel måltid i sig, eller det kan serveras som en maträtt med annan mexikansk maträtt . Det är super enkelt att göra och super billigt. Plus det smakar bra. Det är därför det är en sådan hit i mitt hus. Det finns inget krångel med det och det är bara enkelt. Ibland har vi lite roligt med denna maträtt och ställt ut en samling topping för alla att använda som de önskar. Prova att ställa ut några rätter av hackade tomater, avokado, lite strimlad ost eller salsa och låt alla toppa bönorna och riset som de skulle vilja ha.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. För att förbereda riset, kombinera riset och vattnet i en stor kastrull över hög värme. Låt vattnet koka och vrid sedan värmen ner till medium och sjuda i tjugo minuter, eller tills riset är ömt. Medan riset lagar mat, fortsätt med att göra bönorna.
  2. Häll olivoljan i en stor stor stekpanna och värm stekpannen över medelhög värme. Till stekpannan, tillsätt den hackade röd paprika, hackad grön paprika, hackad lök och malet vitlök. Fortsätt laga grönsakerna i 8 minuter, eller tills grönsakerna är ömma och löken är genomskinliga. Grönsakerna ska vara aromatiska men inte förkylda eller överkokta. Lägg sedan till tomatsås, malda kummin, oregano och saltet. Vrid värmen till medelstora, och smörj blandningen i 5 minuter. Därefter tillsätt de svarta bönorna och ättikan och simma ytterligare 10 minuter.
  1. För att servera, sked ungefär 1/3 kopp kokt ris i varje skål, och lägg sedan bönorna lika i varje skål, ovanpå riset. Servera omedelbart och topp med hackade tomater, avokado, salsa eller lite strimlad ost om du vill.

Per servering kalorier 259, fett 3 gram, pro 10 gram, kolhydrater 48 gram

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 688
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 131 mg
kolhydrater 129 g
Kostfiber 30 g
Protein 36 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)