Thai Fresh Spring Rolls (med vegetariskt alternativ) Recept

Välkommen gäster till ditt bord med en bukett färska rullar! Detta thailändska receptet på färska rullar är enkelt att sätta ihop, och kan också göras vegetarian.

De gör en bra fingermat för fester och potlucks, eller tjäna som en aptitretare eller ett huvudrätterbjudande (gör ett perfekt ersättning för sallad, men innehåller också tillräckligt med protein för en fullständig måltid).

Färska rullar är också ett fantastiskt mellanmål för vilken tid som helst på dagen eller natten. Som en bonus är de mycket hälsosamma, låga i både kalorier och fett och naturligt glutenfria.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör fyllningen

 1. Ställ in rispåsar åt sidan. I en kopp, rör ihop sojasås, vinäger, fisksås (om du använder) och socker.
 2. Placera risnudlar, räkor, bönspirer, thailändsk basilika, koriander, morötter och vårlök i en stor blandningsskål och drizzle sojasausblandningen över. Toss att blanda.

Bilda rullarna

 1. Fyll en stor skål med varmt vatten (men inte kokande, eftersom du kommer att doppa fingrarna i det). Börja med att nedsänka ett omslag i vattnet. Det bör mjukna efter 30 sekunder.
 1. Ta bort omslaget och placera på en ren yta. Lägg till ett annat omslag till varmt vatten när du fyller och rullar den första.
 2. Placera en hällande matsked valsingredienser mot botten av omslaget. Sprid ut ingredienserna horisontellt (i form av en ny rulle).
 3. Vik sidorna på omslaget över ingredienserna, ta sedan upp botten. Tucka botten runt ingredienserna och rulla till toppen av omslaget. För att säkra rullen: Våt den med lite vatten på fingrarna och tryck på (som att täta ett kuvert). För mer detaljerad rullande anvisningar (med bilder), se hur man gör thailändska färska rullar .

Servera rullarna

 1. För att servera, placera din tallrik eller skål med rullar på bordet tillsammans med doppsåsen.
 2. Ät med fingrarna och massor av servetter.

Gör den valfria Tamarinddipssås

 1. Blanda ihop 1/2 kopp vatten, tamarindpasta, 2 tsk socker, 1 msk sojasås, 1 msk fisksås, arrowrootpulver upplöst i vatten och 1 krydddryckad vitlök och värme.
 2. När det är nära kokande, minska värmen till låg, rör om tills såsen förtorkar.
 3. Smaka på saltighet, spiciness och sötma, tillsätt mer fisksås (i stället för salt), mer socker eller mer chili som önskat. Såsen kan serveras varma eller kalla.

Obs! För att skapa en "bukett" av vårrullar (som de på bilden), lämnar du bara en sida av vårrullen öppen när du rullar. Placera sluten ände i botten av en skål. Fyll resten av skålen med vårrullar så att de står upp. (Det är bäst om din skål har branta sidor.

Se också till att det inte är för stort, eller det kommer att ta många vårrullar för att fylla det!)

Andra Dipsåsar

Andra dips som fungerar för dessa rullar inkluderar hoisinsås , lätt thailändsk jordnötsdipsås , thailändsk söt chilisås och thailändsk chilisås (nam prik pao) .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 139
Totalt fett 2 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1,081 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 4 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)