Hoisin glaserade köttbullar (Crock Pot eller Stovetop)

Dessa glaserade kycklingbettbollar kan slutföras på spisen eller i långsam spis. Den kryddiga asiatiska såsen är en snap att sätta ihop, men om du har ett ordentligt schema, fortsätt och använd en köpt sötsurssås eller en sås i asiatisk stil.

Benlösa kycklingslår gör köttbullarna mer saftiga och mer smakrika än kycklingbröst, men gärna byta ungefär en tredjedel till hälften av kycklinglåren med kycklingbröst.

Servera köttbullarna som en aptitretare eller som huvudrätt med ris eller nudlar. Garnera dem med rostade sesamfrön eller skivade gröna lökoppar om du vill.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F. Linja en grunt bakpanna eller gelépanna med nonstickfolie.
  2. Värm olivoljan i en stekpanna över medium låg värme. Smörj den finhackade löken tills den är genomskinlig och omrör hela tiden. Avsätta.
  3. Skär kycklinglåren i små bitar, trimma bort synligt fett efter behov. Lägg kycklingbitarna i matberedaren och puls tills det är grovhackat.
  4. Lägg sauterade lök, brödstycken, mjölk, äggvita, persilja, salt och peppar till kycklingen i matberedaren. Pulsa blandningen tills blandningen liknar markkött.
  1. Fyll kycklingblandningen i 1-tums köttbullar, fuktar händerna med vatten när du arbetar.
  2. Placera köttbullarna i den färdiga bakpannan. Baka i ca 15 minuter.
  3. Den minsta säkra temperaturen för slipad kyckling - eller någon markfjäderfä - är 165 F.
  4. Kombinera såsingredienserna i en skål.

Långsam spis:

  1. Sätt de kokta köttbullarna och såsen i en långsam spis. Täck och koka på lågt i ca 2 timmar, eller tills det är fint glaserat.

Spishäll:

  1. För att laga mat på spisen, kombinera köttbullarna och glasera i en kastrull. Täck och koka över låg värme tills de är heta och glaserade, ofta omröring för att hålla dem från att brännas.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 82
Totalt fett 4 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 16 mg
Natrium 208 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 0 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)