Thai Barbeque Ribs

Det här speciella thailändska grillfläskreceptet visar sig snyggt gott! Baserat på kinesiska grillribben är denna thailändska version ännu mer smakfull och öm.

Marinaden / bbq-såsen är väldigt lätt att röra ihop, sedan grilla bara revbenen för en speciell middag behandla alla i familjen kommer att älska. Dessa revben gör också en bra festfingermat.

Vad du behöver

Hur man gör det

Ugninstruktioner: Om vädret inte samverkar, placera marinerade revben i en täckt gryta. Baka 45 minuter vid 350 grader F. Överför sedan ribborna till en foliefodrad bakplåt. Pensla med en del av den reserverade såsen och placera plåten under broilern. Broil 5 till 7 minuter, eller tills revbenen är mörka och klibbiga på utsidan och ömma inuti. Värm upp resterande sås och servera tillsammans med ris.

  1. Skär revbenen i lätt att äta segment och placera i en stor skål.
  2. Placera alla övriga ingredienser (utom garneringen) tillsammans i en kastrull. Rör väl för att lösa upp sirap.
  3. Häll hälften av såsen över revbenen. Rör om att belägga och placera revben i kylskåpet för att marinera 15-20 minuter (eller upp till 24 timmar).
  4. Koka revben över en mellanhett grill och borsta över eventuell kvarstående marinade från botten av skålen för de första varv. Grill tills det är bra gjort (kött nära benet ska vara vit för mycket ljusrosa). Tips: Medium värme under längre tid är bättre, annars kan revbenen brinna på utsidan medan den fortfarande är okokt på insidan.
  5. Värm upp den reserverade såsen och servera tillsammans med revbenen (denna sås är utmärkt över ris). Stänk vårlöket över revbenen och njut av.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 323
Totalt fett 11 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 39 mg
Natrium 2.113 mg
kolhydrater 42 g
Kostfiber 2 g
Protein 16 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)