Bourbon Bananbröd

Detta fantastiska bananbrödrecept är otroligt fuktigt och otroligt gott. Den är baserad på Nigella Lawsons bananbrödrecept. Jag släpper ut de blöta russinerna och lägger till en fin bourbonglasyr. Men brödets hjärta är hennes, och pojken vet hon vad hon gör. Vissa loafbröd kan vara så torra! Bourbon och generös mängd mogna mashed bananer håller detta bröd extremt fuktig. Du kan också hålla texturen tät och fuktig genom att inte blanda över smeten. Du vill inte att smeten blir glutenös (vilket gör det tjuvt!)

Brödet i sig håller inte på dess alkoholinnehåll, men glasyren gör det. Om du vill se till att glasyren inte innehåller alkohol, värm upp bourbonen i ca två minuter i en kastrull. Låt det svalna och sedan kombinera med pulveriserat socker. Värmen kommer att laga mat från alkoholen och det blir alkoholfritt!

Du kan lägga till lite kakaopulver och chokladflis till detta recept om du vill göra det chocolatey! Det är så lätt att göra detta bröd i förväg. Det kan också lätt frysas och är en stor inhemsk, babyvänlig alternativ till typiska kanelrullar och bakverk (typiskt i mitt hus åtminstone!)

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm bourbonen i en liten kastrull i ca två minuter.
  2. Ta bort från värmen och lägg åt sidan. Smör och mjöl en 9x5 tums brödspanna eller linja den med pergamentpapper.
  3. Förvärm ugnen till 325 grader. Vispa mjöl, bakpulver och salt i en medelstor skål.
  4. Blanda i smält smör och socker i skålen på din stativblandare (eller en stor skål). Smaka bra tills det blandas. Slå i ägget en i taget. Lägg sedan till i mashed bananer, kyld bourbon och vanilj extrakt.
  1. Tillsätt mjölblandningen i tredjedelar till den våta blandningen. Rör försiktigt efter varje bit. INTE ÖVER MIX.
  2. Häll blandningen i den tillagade brödgrytan och baka på en mittenrad i ugnen i ungefär en timme. Baksida för mindre tid om du bakar på konvektion.
  3. Kontrollera dess doneness med en tandpetare. Det ska komma ganska rent ut, men det är ok om det ser lite klibbigt ut. Detta är ett mycket tätt och fuktigt bröd!
  4. Placera kakan på en kylhylla.
  5. Vispa ihop bourbon och pulveriserat socker tills det är tjockt och smidigt. När brödet är avkyld och avlägsnat från pannan, drizzla glasyren över brödets övre del. Brödet smakar ännu bättre den andra dagen!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 264
Totalt fett 13 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 115 mg
Natrium 299 mg
kolhydrater 29 g
Kostfiber 1 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)