Slow Cooker Mexican-Style Chicken Breasts

Kycklingbröst krydda med kryddor i mexikansk stil och söta och heta chili peppar, tillsammans med tomater och ost. Servera den långsamma kokta kycklingen strimlad eller hackad i varm mel tortillas.

Känn dig fri att använda benfria kycklingslår i denna maträtt istället för kycklingbröst. Jag lägger till taco kryddor till kycklingen för kryddig, taco smak. Eller använd peppar jack eller taco kryddad ost.

Jag har tagit med instruktioner för en snabb och enkel hemlagad salsa och en grundläggande färsk guacamole under receptet.

Se tips och variationer för mer substitution och smakidéer.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm olja i en stor stekpanna över medelvärme. Brun kycklingbröst. Ta bort och dränera.
  2. I samma stekpanna, sautélök, grön paprika, vitlök och jalapeno-peppar bara fram till ömma.
  3. Sätt kycklingbrösten och lökblandningen i den långsamma ugnen.
  4. Tillsätt mild chili peppar, tomater, oregano och kummin till långsam spis. rör om att kombinera.
  5. Täck och koka på LOW 6 till 8 timmar (HÖG 3 till 4 timmar).
  6. Servera med varm mel tortillas, strimlad ost och salsa, tillsammans med dina favorit toppings och kryddor. Guacamole eller gräddfil skulle göra en fin garnering med skivade gröna lök eller tärnade tomater.

Snabb salsa: I en skål kombineras 2 koppar tärnad plommatomater med 1/2 kopp finhackad rödlök, 1/4 kopp hackad koriander, 1 vitlöksklyfta, malet, 2 matskedar eddik eller limejuice och en stänk av socker, eller att smaka. Lägg till några matskedar av skivade gröna lök, om så önskas.

Basic Guacamole: Skala och ta bort fröna i 2 medium mogna avokado. Häll avokado och lägg i en skål, mosa tills det är slät. Tillsätt 1 msk limejuice, 1/2 kopp tärnad plommatomater, 2 till 3 matskedar finhackad lök och salt för att smaka.

Tips och variationer

Du kanske också gillar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1313
Totalt fett 81 g
Mättat fett 27 g
Omättat fett 32 g
Kolesterol 374 mg
Natrium 796 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 4 g
Protein 117 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)