Kimchi - Smak, näring, användningsområden och tillgänglighet

Kimchi är en av de hetaste matrenderna idag och det är lätt att se varför. Med en komplex smak, en mängd olika användningsområden och ett all-star näringsvärde, tycks kimchi ha allt.

Vad är Kimchi?

Kimchi är en traditionell koreansk maträtt med grönsaker, vitlök, ingefära, chili peppar, salt och fisk. Blandningen syltas och fermenteras vilket var ursprungligen ett sätt att bevara grönsakerna för vintermånaderna.

Kål är den vanligaste grönsaken som används för att göra kimchi, även om rädisa, gurka och scallions är också ganska vanliga. Det finns hundratals kimchi recept som varierar beroende på region och säsong där de produceras.

Kimchis smak

Kimchis smak är komplex och varierar mycket beroende på receptet. De viktigaste smaken noterna hittar du i kimchi inkluderar sura, kryddig och umami . Smaken kommer också att variera beroende på grönsaker, längd av fermentation och mängden salt eller socker som används.

Kimchi använder

I koreansk kultur serveras kimchi med nästan varje måltid. Inte bara är kimchi ätit i sig som en sidovrätt eller aptitretare men det används också som ingrediens i en mängd olika rätter. Kimchi Jjigae , en traditionell gryta med kimchi, är kanske en av de mest populära användningarna. Kimchi används också för att smaka stekt ris , stek, nudlar, smörgåsar och till och med pizza.

Kimchi Nutrition

Kimchi är uppskattat för sina näringsmässiga fördelar. Eftersom kimchi är en vegetabilisk basrätt, är den hög i fiber, vitaminer och mineraler men låga kalorier. Lactobacillus, samma bakterier som används för att göra yoghurt, används vid jäsning av kimchi. Lactobacillus värderas för förmågan att hjälpa till med matsmältning och hålla en hälsosam balans mellan bakterier i tarmen. Med den genomsnittliga koreanska som konsumerar nästan 40 pund kimchi per år, tilldelar många de koreanska medborgarnas goda hälsa till de många fördelarna med kimchi.

Tillgänglighet för Kimchi

Kimchi popularitet har ständigt ökat runt om i världen och det kan nu hittas i många livsmedelsbutiker. Kimchi säljs vanligen i sektionen för kylproduktion eller i närheten av kylda pickles och sura kraut. I livsmedelsbutiker säljs kimchi för cirka fem dollar för en 16 oz.

burk. Kimchi kan också köpas på asiatiska marknader, restauranger och sushi barer. Många restauranger gör sin egen kimchi och kommer ibland att sälja sina husgjorda kimchi på sidan.

Att göra kimchi hemma är lätt, kräver bara några ingredienser och bara några dagar att jäsas.