Thailändsk grillad kammusslor med mango / persikor och Red Bell Pepper

Prova det här thailändska receptet på grillade kammusslor. Endera färska mango eller persikor kan användas, beroende på vad som är friskt och tillgängligt där du bor. Antingen havskammusslor eller större kammusslor kan användas i detta recept, och båda är lika ljuvliga. Som en bonus fördubblas samma recept på marinaden som en sås som du skedar över precis innan du äter, vilket gör detta kammusslens recept enkelt såväl som färgstarkt och gourmeträtter. Perfekt för en cookout eller grillfest. NJUT AV!

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Skölj kammusslorna under kallt vatten. Torka torrt och sätt i en stor mixskål.
 2. Klipp ut mango eller persikor och röd paprika i bitar som approximerar storleken på kammusslor (för havskammusslor, du vill ha stora bitar). Placera dessa i skålen med kammusslor.
 3. Placera alla 'Marinade / sås' ingredienser (förutom smöret) tillsammans i en såspanna. Rör väl för att skapa en tunn, men smaklig marinaden.
 4. Häll halvparten av marinaden över kammusslor, mango eller persikor och peppar, rör om den försiktigt. Lämna resten i såsplattan.
 1. Låt kammusslor, frukt och peppar marinera i ca 10 minuter (inte längre än 15). Under tiden värm upp din grill / grill.
 2. Spjut försiktigt på kammusslorna tillsammans med frukt och röd peppar. Du kan antingen spjuta kammusslorna genom mitten eller genom sidorna (jag har funnit att sidospjäll fungerar bättre för att laga mat).
 3. Före matlagningen borstar du grillen med lite vegetabilisk olja för att förhindra att du sticker.
 4. Koka spettarna över en varm grill i 10-15. Pensla med lite av överbliven marinaden från botten av skålen de första gången du vrider dem. Du kan också strö med lite mer svartpeppar.
 5. Spettarna görs när kammusslor är lättbruna, och persiken och rödpeppar mjukas. Kammusslor är färdiga när de fastnar och är ogenomskinliga (inte genomskinliga) i mitten.
 6. Värm upp såspannan med den reserverade marinaden över medelvärme. Det tar bara 30 sekunder till 1 minut , tills det är varmt - längre kommer att förstöra smaken. Om så önskas, lägg till lite smör. När smöret smälter, rör såsen och det är klart!
 7. Smaka på såsen, tillsätt mer socker om det är för surt för din smak, eller mer kalk / citron om det är för söt eller för salt.
 8. Servera kammusslingsspett med ris och en del sås skedad över. Eller så kan du använda såsen som ett dopp om du äter sallopspettarna på egen hand. NJUT AV!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 260
Totalt fett 5 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 25 mg
Natrium 3,084 mg
kolhydrater 46 g
Kostfiber 8 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)