Belgiska öl ångad musslor

Musslor har en underbar salig briny ocean smak och är billiga jämfört med ostron eller musslor. Belgien öl lägger till en god jordisk smak. Vi slänger in lite rökt skinka, vitlök och färska örter för att skapa en utsökt aptitretare för dina gäster. Lägg till bröd och en grön sallad för en komplett måltid.

Kockens anteckning: Köp färska musslor och använd inom en inköpsdag. Välj musslor med ett tätt stängt skal och kasta bort det med skurna eller brutna skal. Vik i fuktiga pappershanddukar och kyl när du får dem hemma.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skölj varje mussels skal med kallt vatten med en hårdborste. Ta bort gängets tråd (eller skägg), som kopplar musslan till stenar i vattnet. Ta tag i fibrerna med fingrarna och dra ut dem, dra ihop mot hängslet på skalet.
  2. Värm oljan och 1 matsked av smöret över medelvärme i en mellanstor gryta eller stekpanna. När smöret smälter, sätt i skinkan och koka i 4 till 5 minuter, tills det är krispigt och fettet har gjorts.
  1. Tillsätt vitlök, sjalot och timjan och koka i det återställda fettet över medium låg värme i ca 2 minuter, eller tills det är mjukt. Tillsätt musslorna, rör om till kappa med grönsakerna och pannan, och koka i ca 1 minut.
  2. Tillsätt öl, täcka pannan och koka över medelhög värme. Minska värmen och låt sjuda i 8 till 10 minuter tills alla musslor öppnas. (Släng bort alla som inte öppnas.)
  3. Tillsätt persilja, dragon, basilika, citronsaft och resterande matsked smör. Kasta för att fördela örterna och citronsaften och låt smöretiden smälta. Smaka med salt och peppar.
  4. Använd en slitssked, servera dem i en stor skål eller dela musslorna jämnt mellan 4 mindre skålar. Häll buljongen från pannan över musslorna och servera med brödet.

Reprinted med tillstånd från biff med vänner: Hemma, med Rick Tramonto av Rick Tramonto med Mary Goodbody (Andrews McMeel 2010).

Mer Delicious Seafood Recept: