Spanskt sött mjölkbrödrecept - Pan de Leche

Stora söta rullar serveras ofta till frukost eller eftermiddag merienda i Spanien. Ibland delas brödet och toppas med socker under bakning. Det gör en god frukostmat, serveras med smör och marmelad eller kvitten membrillo . Detta enkla brödrecept är perfekt för att börja kockar och brödtillverkare.

Vad du behöver

Hur man gör det

Detta spanska söta mjölkbrödrecept gör 4 stora rullar eller 4 portioner till frukost.

Varm mjölk och häll i en glasmätare. Blanda i den torkade jästen tills den är fullständigt upplöst. Skydda med en liten kökshandduk och sätt på en varm plats, bort från utkast i 10 minuter.

Grädde smör och socker i en mellanstor skål . Slå ägg i smör-sockerblandningen. Tillsätt jästmjölksblandningen och blanda noggrant.

Tillsätt mjöl till blandningskål, en 1/2 kopp i taget. Blanda in mjöl med en träsked tills degen bildar en boll. Vid behov tillsätt ytterligare mjöl 1 msk åt gången tills mjukt deg bildas.

Dammdeg med 1 msk mjöl. Täck skål med en våt kökshandduk och placera på en varm plats, bort från drag. Låt stiga i 30 minuter.

Efter att ha stigit är degen mjuk, svampig och klibbig. Belägga händerna med olja. Avtäcka och ät degen 5-6 gånger. Separat deg i 4 delar. Form i bollar eller rektanglar och lägg på kakan eller bakstenen. Låt stiga i 15 minuter.

Förvärm ugnen till 400 ° F (200 ° C). Baka bröd i 7 minuter. Ta bort och borsta bröd med vegetabilisk olja. Återgå till ugnen och fortsätt att baka i 7-10 minuter. Ta bort när brödet börjar brinna. Låt svalna i 5 minuter, servera sedan med smör eller sylt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 397
Totalt fett 27 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 85 mg
Natrium 384 mg
kolhydrater 34 g
Kostfiber 2 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)