Spanskt rostat vitlök Kycklingrecept

Roast chicken ( pollo asado con ajo ) är en populär huvudrätt i Spanien, serveras i enkla restauranger och grillade kycklingaffärer över hela landet.

Det är inte bara läckert, det är enkelt nog för nybörjaren att göra framgång varje gång. Denna speciella version av grillad kyckling från Spanien har mer smak genom att tillsätta vitlök och vitt vin. Dessa ingredienser kombinerar för den perfekta smaken, som kan förbättras ännu mer genom att marinera kycklingen över natten. Det är en god familjens maträtt, speciellt i det kalla vädret. Servera med stekta potatisar och en enkel grön sallad , och ett glas spanskt vin om du vill.

Obs! I Spanien finns en typ av kyckling som heter Pollo de Corral , som är majsmatad och vanligtvis fristående. Alla spanska kycklingrätter är mycket bättre med fritt kyckling om du kan hitta den - smaken är mycket rikare.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 ° F. Skär kycklingen i fyra stycken.
  2. Gnid kycklingbitarna med extra jungfruolja och salt. Placera kycklingen i en stor ugnssäkert gryta.
  3. Placera vitlöksklyftorna och 4 uns vitt vin i en matprocessor och virvla tills vitlöket blandas i vitt vin. Tillsätt 4 uns av buljongen och virvla tills den blandas ordentligt. Häll denna blandning över kycklingen.
  1. Täck kycklingen med aluminiumfolie och placera grytan med kycklingen i en het, förvärmd ugn på mittstället. Efter 15 minuter i ugnen, ta bort aluminiumfolien från grytskålen och böda kycklingen med dess juice. Fortsätt till ugnen stek kycklingen, avtäckt, i 45 minuter. Kontrollera regelbundet att vätskan inte har förångat och tillsätt vin och buljong vid behov.
  2. Kycklingen ska vara öm när den är klar. Avlägsna från ugnen och servera med vinsåsen. Hemlagad pommes frites eller en annan spansk potatisrätt och / eller rustikt bröd går bra med kycklingen.

Variation: För mer intensiv vitlök och vin smak, virvelvin, buljong, salt och vitlöksklyfta i matberedare. Placera kycklingbitar i en glasskål och marinera kycklingen över natten i denna blandning (i kylskåp).

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 944
Totalt fett 56 g
Mättat fett 14 g
Omättat fett 25 g
Kolesterol 285 mg
Natrium 810 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 0 g
Protein 91 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)