Huli Huli Marinade

Huli Huli Marinade är en intensiv söt och salig teriyaki-stilsås som är populär på Hawaii . Det är en enkel blandning av brunt rörsocker, sojasås, ingefära och andra aromatiska ämnen. Huli Huli marinade används för att marinera kyckling eller fläsk, som sedan ofta kokas på ett rotisserie och alltid över öppen eld som bilden till höger. En grill gör tricket.

"Huli" betyder "sväng" på hawaiiska, och legenden har det som namnet kommer från det faktum att dess skapare, Ernest Morgado, gjorde det genom att laga den sojamarinerad kycklingen mellan två grillar och vrida grillen på sina sidor för att göra det . Lyckligtvis för de av oss som tycker om att hålla det lätt, såsen är så läckra att det mer än gör för något som saknas i en vanlig enda grill.

Känn dig fri att leka med såsen. Lägg till en spark av röda pepparflingor eller varm sås även om det verkligen inte är traditionellt! Detta recept är tillräckligt för 1 stor eller 2 små kycklingar eller cirka 5 till 6 pund kycklingbitar (se ett specifikt recept på Huli Huli Chicken här ) eller en liknande mängd fläsk. Det fördubblas och till och med tredubblar bara bra om du har en stor fest eller luau i åtanke.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en medium skål, kombinera brunt socker, sojasås, sherry och ketchup. Rör om att blanda allt ihop och helt lösa sockret i övriga ingredienser.
  2. Skala och gräda eller riva på ingefära; lägg det till såsen. Skala och gräda vitlöket; lägg det till såsen också. Rör om den rostade sesamoljan, Worcestershire-såsen och / eller röda paprikaflingor eller varm sås, om du vill.

Använd såsen för att marinera kyckling eller fläsk (jag har använt den på grönsaker till smaklig effekt också).

Marinera kött i minst en timme (täckt och kyldt) och upp till över natten. Ta bort köttet från marinaden för att laga det och använd eventuell kvarvarande marinaden för att basta eller glasera köttet när det kokar; bara se till att laga köttet i minst 15 minuter efter den sista tiden du basta den, eller om du sätter såsen i koka för att döda alla livsmedelsburna bakterier.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 80
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 516 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)