Kyckling stekt biff med mjölkjuice

Denna kycklingfryst stek - även känd i vissa områden som stekt stekt - är panerad, stekt och serveras sedan med en krämig mjölksås.

Topprund biff är pundad för att tenderera och sedan doppas den i kärnmjölk och paneras med mjöl. Dessa biffar är läckra med ägg, hash browns och kex på morgonen eller med potatismos och ångad grönsaker på kvällen.

Skålen är populär i södra staterna, och den är stekt som sydfryst kyckling. Skålen liknar också den tyska maträttens schnitzel, som är gjord med mjukt kalvkött.

Vad du behöver

Hur man gör det

Värm ugnen till 200 F eller "håll varm" inställningen.

Använd den spetsiga sidan av en köttmallett, pund stekarna för att tenderera dem, använd sedan plattans platta sida för att punda dem till ca 1/4 tum tjock.

Häll förmörkningen eller vegetabilisk olja i en djup, tung stekpanna till ett djup av ca 1/2 tum till 1 tum. Värm oljan till 370 F.

Blanda i en grundskål kärlmjölk och varm paprika sås.

I en annan grund skål eller paj platta, kombinera mjölet, 1 tsk salt och peppar och blanda väl.

Doppa varje stek i kärnmjölken, sedan mjölblandningen.

Reserv 1 1/2 matskedar av mjölblandningen och lägg åt sidan.

Två åt gången, steka stekarna, vrid en gång tills de är bruna på båda sidor, cirka 3 till 4 minuter. Överför stekpappershanddukarna för att tömma och lägg sedan på ett stativ i en bakpanna. Sätt dem i den förvärmda 200 F ugnen medan du förbereder såsen.

Kassera alla utom 1 1/2 matskedar av fettet från stekpannan.

Med stekpanna över låg värme, vispa i reserverad 1 1/2 matsked mjölblandning. Rör tills mjuk och bubblig, skrapa upp bruna bitar från botten av stekpannan. Koka, rör om i 2 minuter för att laga mjölet. Vispa i mjölken och marken cayenne, om du använder. Blanda till en simmer och fortsätt att laga mat i ca 2 minuter. Smaka med salt och peppar.

Servera biffen med gravy.

Tips och variationer

Du kanske också gillar

Land stekt biff med krämig gravy

Vickis Skillet Cube Steak

Land stekt biff med sötlökssås

Gammaldags schweizisk biff

Lätt marinerad stek med lök