Spanska kanin Stew (Conejo a la Cazadora) Recept

Stews är så läckra och är definitivt tröstmat i Spanien. Den här har spanska Serrano skinka, svamp och bacon med en sås cognac och vitt vin för en riklig och utsökt måltid. Inte fan av kanin? Ersätt kyckling! Kanin serveras ofta i Spanien, hemma och i restauranger, särskilt i Castilla. Det är lätt att hitta på marknaderna i Spanien och USA, färska eller frysta. Inhemsk kanin är öm, utan en stark smak som sin vilda kusin. Kanin har hög protein och låg fetthalt, vilket gör det till ett utmärkt val för en huvudrätt. Glöm inte brödet för doppning.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala och hugga lök och vitlök.
  2. Skär skinkan i små bitar och lägg åt sidan.
  3. Skölj och skiv tomat i små kuber.
  4. Skölj alla smutsiga svampar och trimma stammar och skivor.
  5. Haka 2 stekar persilja och sätt ihop.
  6. Ta bort kanin från förpackningen. Skölj och klappa torrt. Skär kanin i 8-10 stycken. Salt och peppar alla sidor.
  7. Värm 3-4 msk olivolja på medium i en stor, grovkokad stekpanna. När det är varmt, sautélök och vitlök. När det är mjukt, lägg till skinkarna. När lök är genomskinligt, ta bort lök, vitlök och skinka från pannan med en slitsad spatel och lägg åt sidan på en tallrik för att senare reservera oljan.
  1. Tillsätt lite olivolja i samma pan och bruna kaninen på båda sidor. Ta bort från stekpanna. Häll eventuell olja kvar i stekpanna i en stor gryta eller gryta. Placera kanin och lökblandning i kruka och blanda. Tillsätt hackad persilja och torkad timjan i kruka och rör om. Placera på medium värme.
  2. Tillsätt konjakan, vitt vin och vatten till kanin och blanda. Smäll upptäckt i ca 30 minuter och tillsätt hackade svampar efter 15 minuter. Rör i svamp och fortsätt att simra i ytterligare 15 minuter. Om så behövs, lägg lite mer vatten medan du simmerar.
  3. Servera med stekta potatis eller ris. Spanska grytor eller grytor som detta serveras traditionellt med rustikt bröd, särskilt i Gamla Castilla där detta regionala recept kommer från.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 817
Totalt fett 52 g
Mättat fett 20 g
Omättat fett 24 g
Kolesterol 225 mg
Natrium 405 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 3 g
Protein 62 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)