Grekisk vattenmelon och feta sallad

Du kanske inte tror att servera söt vattenmelon med salt fetost, men kombinationen är faktiskt ganska läckra och uppfriskande. Det är också en grekisk favorit på sommaren och äts som ett mellanmål eller en lätt måltid. Denna variation inkluderar papperstunna skivor rödlök och en touch balsamvinäger för att göra denna fantastiska smakkombination till något riktigt minnesvärt.

Denna sallad är den perfekta maträtten att ta med till en cookout eller picknick eftersom det inte finns någon sallat som kommer att bli fuktig. Det är också lite vanligt och lägger till färg på alla buffébord. Du kan kubla vattenmelonen, eller för en jämnare presentation, använd en melonbollare för att göra perfekta sfärer av frukt. Se till att du köper en fröslös vattenmelon så att du inte fastnar frön innan du skär upp den. Och gärna lägga till lite färsk mint för lite grönt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera vattenmelonen i en skål, toppa med de flesta lökarna och lägg sedan till fetaosten.
  2. Placera resterande lök på toppen.
  3. Strö över balsamvinäger och servera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 157
Totalt fett 8 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 33 mg
Natrium 347 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 1 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)