Spanska Almond Cream (Bienmesabe) Recept

Spanska Almond Cream, kallad bienmesabe , är gjord av malda mandlar, sockersirap, kanel och citronskal. En stor, smaskig sked gör vaniljglass till en gudomlig spansk efterrätt ! Bienmesabe är en gammal dessert av arabiskt ursprung och fortfarande mycket populärt på Kanarieöarna.

Tidsbesparande tips: Använd blancherade, slivered mandlar för att minska förberedelsestiden med 20 minuter.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Om du använder råmandelar, blanchera och skal mandel. (Lär dig hur man blancherar mandlar här .) Blanchering av mandlarna tar ungefär 20 minuter att börja sluta.
  2. Efter blanchering lägger du mandel på en bakplåt och rostat bröd tills gyllenbrun (ca 5 minuter) under broilern.
  3. Ta bort mandlar från ugnen och bearbeta dem i en matberedare tills de är finmalda. Var säker på att bladet i matberedaren är skarp eller mandlarna kommer inte att bli bra, men "klumpiga".
  1. Häll vatten i en kastrull och lägg på medium värme. Koka upp vatten och tillsätt socker och lös upp för att göra en sirap.
  2. Rör i mandelmjöl, kanel och riven citronskal. Minska värmen till låg, omrör hela tiden som blandning kokar och förtorkar, ca 5 minuter. Avlägsnas från värme och låt svalna.
  3. När blandningen har svalnat i ca 30 minuter, klumpa äggulorna och vika dem sedan i pannan, omrör hela tiden. Återställ pan till medium värme tills det kokar, ta sedan bort från spis och låt svalna. Kyl tills du är redo att servera.
  4. Servera varma i individuella skålar eller med vaniljglass.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 411
Totalt fett 23 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 78 mg
Natrium 35 mg
kolhydrater 46 g
Kostfiber 5 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)