Snabb Gremolata Recept: En Klassisk Italiensk Kondens

Gremolata är ett konditori av finhackad persilja, vitlök och citronskal. Det är bra eftersom det ger ljusstyrka och aromater till rätter som braised kött som annars skulle vara lite tunga eller en-not.

Det serveras traditionellt med kalvkött, speciellt den klassiska braised kalvköttet osso buco , men det går också bra med lamm, och det är ett utmärkt komplement till fisk- och skaldjursrätter.

Med tillägg av en snygg god olivolja är det också en fantastisk marinad. Alternativt, med olivolja och ett stänk av smaksatt vinäger, har du en härlig och uppfriskande salladsdressing.

Persilja och vitlök måste hackas ganska fint, och allt detta hack kan vara en syssla. Du kan bli frestad att kasta alla ingredienser i en matberedare och kalla det en dag, men det skulle inte vara en bra idé. För en sak, om du någonsin har försökt att hugga persilja i en matberedare, vet du att det istället för att hugga det blir din persilja i en våt, strängig röra. För en annan sak rensar matprocessorn verkligen vitlöket, vilket gör att den släpper ut svavelbaserade föreningar som ger stark värme och en bitter smak.

Ett bra sätt att gräsa vitlök, istället för att använda en kniv, är att skalla nötköttet och sedan masha dem med en gaffels tandar. Första mash dem på ett sätt, och vrid sedan gaffeln 90 grader och mash den andra vägen.

Du kommer märka att gremolata är mycket som pesto, och precis som det finns variationer av pesto , kan du bli kreativ med din gremolata också. Försök att ersätta olika gröna för persilja, som basilika, koriander, mint eller spenat. Några hackade skalser, jordnötter, eller till och med färsk pepparrot kan sparka upp det på olika sätt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta och torka persiljan grundligt.
  2. Ta bort löv och finhackad tills du har ca 2 matskedar värda.
  3. Finhacka vitlöket.
  4. Använd en citronzester för att ta bort ca 1 tesked citronskal.
  5. Kombinera alla ingredienser i en skål och krydda till smak med Kosher salt och svartpeppar. Du kan punda ingredienserna tillsammans med en dödlig och pestel eller bara använda baksidan av en sked eller botten av ett glas.

Gör ca 3 matskedar, eller tillräckligt för att garnera 6 portioner fisk eller kalvkött.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 39
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 57 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)