Inget sockerlagat Bananmutbrödrecept

Det här sockervaddade bananmutbrödreceptet kombinerar de naturliga sockerarterna i bananer med Splenda sötningsmedel för att skapa en perfekt sötad bananmutbröd.

Det är lätt att dra ihop brödet i kategorin snabba bröd. Perfekt för dem som vill hålla sitt sockerintag lägre medan de fortfarande njuter av en och annan söt behandling.

Några ord om snabbbröd

Snabbbröd är de som inte kräver knådning eller stigning och är därför snabba att göra, därav deras namn. De är vanligtvis bakade i en brödbit som för bröd. Även om de kan vara söta eller smakliga, är snabbt bröd ofta förknippat med efterrätt.

De syrs med bakpulver , bakpulver eller båda, och får ofta en hiss från ägget i smeten. Fettet kan komma antingen från olja eller smör. Som med muffins, överblandning är starkt avskräckt, annars kommer du att hamna med ett bakningsfenomen som kallas tunneling.

Tunneling i muffins och snabbbröd avser stora luftfickor och tunnlar som bildar när en smet är överblandad. Även blandning under lång tid utvecklar mer gluten än vad du behöver, till skillnad från en bröddeg som bygger på en stark glutenstruktur för att hjälpa till att fälla upp luften så att den stiger. Dessutom orsakar överblandning en hårdare smulning som tenderar att förfalskas snabbare. Bottom line: En lätt hand fungerar bäst.

Snabbbröd är perfekta ätliga gåvor och värdinna gåvor för semestern eller när som helst.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 ° F. Lätt täcka en 9x5-tums brödpanna eller 18 mini Bundt panbrunnar eller 4 minibrödspannor med matolja med vegetabilisk olja och lägg åt sidan.
  2. Medan ugnen är uppvärmd, i en medium skål, slå ihop 1 1/4 koppar mosade bananer, 1/2 kopp vegetabilisk olja, 2 stora rumstemperaturägg, 1/2 kopp vatten, 3 tsk vaniljkstrakt och 1 tesked banan extrahera.
  3. I en separat mediumskål siktas 2 koppar allsidigt mjöl, 1 tsk bakpulver, 2 tsk bakpulver, 1/2 tesked kanel och 1/4 kopp Splenda.
  1. Vik siktad torra ingredienser i bananäggsblandningen tills den kombineras men blanda inte tills den är jämn. Överblandning av smeten kan resultera i tätt, tunnbröd. Vik i 1 kopp hackad pekannötter på samma sätt.
  2. Sked smeten i de färdiga panelerna. Baka i 50 minuter. Testa brödet genom att infoga och ta bort en liten kniv. Om kniven avlägsnar rent utan smet, är brödet fullt kokt.
  3. Avlägsna från ugnen och kyla på ett stativ i 10 minuter. Kör en kniv runt bananbrödets kanter och vänd in på stativet och ta bort pannan. Vänd höger sida upp och låt svalna helt innan du serverar.