Easy Mango Sauce Recept

Denna mango sås eller dopp är lätt att göra och får alltid rave recensioner. En liten kokosmjölk hjälper till att förbättra mango och ge den en rik tropisk smak, medan en kaka limejuice håller den på den söta sidan - en fin blandning av söt, sur, kryddig och salt. Använd det som ett dopp för kokta räkor (bra med kokosnötter), bläckfisk, vårrullar eller färska rullar, eller vad som helst för aptitretare som du råkar betjänas. Du kan också använda denna mangosås i stekpannor, som mango kyckling eller räka räkor.

Var noga med att köpa den mogna mango du kan hitta. En mango är en stenfrukt, vilket betyder att den har en grop i mitten. Mangos grop är lång och kan vara svårt att hitta, så det kan ta några gånger tills du känner att du har nere det. För information om att klippa en mango, kolla in dessa tips om hur du använder och lagrar mango .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skrupa ut mangofrukten och sätt i en matberedare, mixer eller storhackare.
  2. Lägg till alla övriga ingredienser. Bearbeta bra men undvik överbehandling, eftersom du inte vill att den är rinnande. Om du föredrar bitar av mango i din sås, pulsar du bara för att skapa såsen tills du är nöjd med konsistensen.
  3. Gör ett smakprov. Beroende på din mangos mogenhet och söthet kan du behöva lägga lite mer socker. Lägg till mer fisk sås för mer smak, eller mer chili för mer krydda. Det du vill ha är en balans mellan söt, salt och kryddig.
  1. Använd som marinade eller sås för kyckling , fläsk, fisk eller skaldjur, eller tjäna som ett gott dopp för nästan vilken fingermat som helst.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 86
Totalt fett 2 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 458 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)