Hur man blancherar mandlar

Det enkla sättet att skölja denna näringsrika superfood

Blancherade mandlar är mandlar med borttagna mörka skinn. Många recept kräver att nötterna ska förberedas på detta sätt. Även om du kan hitta blancherade mandlar i de flesta snabbköp, är det mycket lättare att ta bort det tunna membranet på mandel du har, och du sparar pengar genom att göra det själv. Följ den här snabba och enkla metoden.

Hur man blancherar mandlar

  1. Placera mandlarna i en skål.
  2. Häll kokande vatten i skålen för att knappt täcka mandlarna.
  1. Låt mandelarna sitta i 1 minut och inte längre.
  2. Töm vattnet från skålen med hjälp av en kolv .
  3. Skölj mandlarna under kallt vatten och dränera igen.
  4. Torka mandlarna torra med en mjuk trasa eller pappershandduk.
  5. Slip skinnen av mandlarna.

Ytterligare information om mandlar

Lagring av blancherade mandlar

Naturliga oljor i mandlarna kan bli svåra. Förvara blancherade mandlar i en tätt förseglad behållare på en mörk, sval och torr plats. Kyl upp dem i upp till 3 månader eller frys dem i upp till 1 år. Hela mandlarna har en längre hållbarhet än bitar eller sladdar.

Slivered Almonds

Blancherade mandlar kan skäras till sladdar, vilket ger en attraktiv konsistens till yoghurt, glass och andra godis.

Efter att nötterna blancheras, värm dem upp något för slivering. En kort 10 sekunder i mikrovågsugnen gör tricket. Använd sedan din skarpaste kniv snitt mandlarna vertikalt och försiktigt, en i taget.

Hälsofördelar med mandlar

Mandelar anses vara superfood eftersom de levererar gott om näringsämnen.

De ger hälsosamma fetter och hjälp i viktminskning. De är kända för att sänka ökningen av blodsocker och insulin efter måltider. Dom är hög i vitamin E, mangan, magnesium, koppar, vitamin B2 och fosfor. De har mer monoättat fett och protein än ett ägg. Mandelar innehåller många phytonutrients (särskilt flavonoider) -20 antioxidant flavonoider finns i skinn, så blanchera inte alla dem. Växtsteroler kan minska kolesterol och C-reaktivt protein. En 1 ounce servering av mandlar (20 till 25 mandlar) har 164 kalorier.

Almond Trivia

Recept som använder Blanched Almonds

Prova att lägga dina blancherade mandlar till kokta gröna bönor, till yoghurt med frukt eller honung, till kyckling sallad, en broccoli och feta sallad eller ett av dessa recept: