Slow Cooker Vitlök Räkorrecept

Denna vitlöksräka är en snap för att förbereda och laga mat i en långsam spis. Skålen behöver mycket lite uppmärksamhet, så det är perfekt för en hektisk dag eller när du bara inte har stovetop eller ugnsutrymme för en annan maträtt.

Räkorna gör en fantastisk aptitretare. Ordna räkorna och en del sås på ett bricka med tandpinnar och rostade skivformade skivor. Eller servera räkor och sås med varmkokt ris eller ängelhårspasta .

Var god att variera kryddorna. Jag använde Creole kryddor, men en kryddat saltblandning eller vanlig koshersalt, paprika och en dash timjan eller torkad bladbasil skulle också vara utmärkt. Drika några msk citronsaft över räkorna innan du serverar eller servera räkorna med citronkilor.

Se tipsen nedan receptet för en snabb hemlagad Creole kryddblandning.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera smöret, oljan, skivad vitlök, kreolsk kryddor och svart- och cayennepeppar i porslinssatsen i en långsam spis. Täck och koka högt i 25 till 30 minuter.
  2. Skala räkorna under tiden. Kör en liten, skarp kniv på baksidan av varje räka. Dra ut den mörkfärgade venen eller skrapa den ut med knivens spets. Skölj räkorna under kallt rinnande vatten och klappa torrt. Upprepa med alla räkor.
  1. Tillsätt de färdiga räkorna till den långsamma kokaren och rör om att de täcker dem med oljan och smörblandningen.
  2. Täcka och koka högt i 20 till 30 minuter, rör om halvvägs genom tillagningstiden. När räkorna är ogenomskinliga och rosa färg, ta bort dem till en serveringsrätt och häll såsen över dem.
  3. Garnera med färskhackad persilja och servera som förrätt eller huvudrätt.

* Om den kreolska kryddan är saltfri, tillsätt ca 1/2 tsk kosher salt, eller smaka på.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 307
Totalt fett 18 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 247 mg
Natrium 606 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 1 g
Protein 28 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)