Spaghetti Squash Med Bacon Creamsås

Crumbled bacon och en kräm- och parmesan sås gör denna spaghetti squash maträtt oerhört läckra, och lågkarbidhalten är särskilt tilltalande.

Servera denna fantastiska "spaghetti" maträtt med en kastad sallad eller färska skivade grönsaker för en fantastisk måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Värm ugnen (eller uppvärmningsskåpet) till 200 F till 250 F. Detta är för att hålla squashen varm medan du slutar såsen. Alternativt kan du bara värma det snabbt i mikrovågsugnen när såsen är klar.
 2. Skär av stavänden och blommans ände av spaghetti squashen. Skär squashen i halv längd och skopa ut fröna. Skrapa insidan av squashen med en sked för att ta bort eventuella mjuka fibrer. Placera den i en mikrovågsugnssäker bakfat, skära ner sidan. Lägg om cirka en tum varmt vatten till bakfatet.
 1. Mikrovågsugn squashen, avtäckt, i 12 till 15 minuter. Tiden beror på storleken på squashen och mikrovågsugnens kraft. Testa det genom att piercing med en gaffel. Det ska vara lätt att genomborra, men inte för mjuk.
 2. Skrapa insidan av squashen med en gaffel, överför spaghettibanden till en ugnssäker skål eller behållare. Täck skålen med folie och håll squashen varm i ugnen eller värmeskåpet.
 3. Under tiden, medan squashen lagar mat, i en djup stekpanna eller sautpanna över medelvärme, stek baconet tills det är skarpt. Ta bort till pappershanddukar för att tömma. Smula bacon och lägg åt sidan.
 4. Dränera bacon-drypparna i en kopp eller skål och lämna ca 1 matsked i pannan. Kyl upp överskott av bacondryp för en annan användning.
 5. Tillsätt lökarna på pannan och sautera tills de bara är genomskinliga. Tillsätt vitlök och fortsätt tillagning, rör om i 2 minuter.
 6. Tillsätt grädden på pannan och sätt till en simmer. Fortsätt tillagning i ca 4 minuter, tills den är reducerad och förtjockad. Tillsätt Parmesan-ost och koka, omrör, tills smält. Lägg åt några teskedar smulad bacon och lägg resten till såsen. värma igenom. Om såsen är för tjock, lägg till lite mer kräm eller mjölk för att tunna.
 7. Kasta försiktigt såsen med den heta spaghetti squashen.
 8. Garnera "spagetti" med lite persilja och mer parmesanost och baconkrummor, om så önskas.
 9. Servera med en grön grönsallad eller skivade tomater.

Du kanske också gillar

Slow Cooker eller Instant Pot Spaghetti Squash

Sommar Squash "Pasta" Med Vitlök och Basilika

Farm-to-Table - Seasonal Farmers Market Recipes

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 289
Totalt fett 25 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 76 mg
Natrium 244 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 1 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)