Sweet Red Bean Paste

Med detta enkla recept kan du göra sött rött bönpasta, en häftklammer i kinesisk matlagning. Gjord av adzukibönor används rödbönspasta i kinesiska rätter som serveras för nyår och andra festligheter. Livsmedel som serveras under denna tid av året, såsom sesamfröbollar och pannkakor med söt bönpasta, innehåller pasta. Klibbiga riskakor, sött rispudding och dumplings är andra nyårsmat som är gjorda med röd bönpasta. Sådana rätter sägs hjälpa till att börja nyåret med lycka, god hälsa och välstånd likadana.

När du lär dig att göra pastaen från början, blir det så mycket lättare att göra matvarorna fyllda med kryddan. Faktum är att du kan göra en stor sats pasta för att reservera som arkivering för en mängd olika rätter samtidigt. Så varför är röd böna pasta i samband med det nya året? Färgen röd symboliserar tur i Kina. Du kommer att upptäcka att även många kinesiska amerikaner målar dörrarna hemma röda för exakt samma anledning. Lyckligtvis är röda bönor inte bara tänkt att lyckas med dig; det är också bra för dig! Eftersom pastaen är gjord av bönor är den chockfull av järn, magnesium och andra vitaminer och mineraler som är grundläggande för hälsan.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Börja med att tvätta bönorna och kasta ut alla som är skadade. (De kan vara misshapen eller missfärgad.) Lägg bönorna i en liten till en medelstor kastrull. Täck dem med vatten och dra dem över natten. (Detta hjälper till att förkorta tillagningstiden och krossar gasens bäckar.)
  2. Nästa dag, ta bönorna och vatten till koka. Smäll i en timme och en halv till två timmar eller tills bönorna har mjukat. Lägg till mer vatten efter behov. Dränera.
  1. Bearbeta bönorna i en mixer tills den är jämn. Ta bort dem från mixern och rör om sockret.
  2. Värm oljan i en wok eller stekpanna. Smaka bönorna på medium låg värme (ca 4 på en elektrisk spis) i några minuter tills de är torra, trycka dem försiktigt med baksidan av en spatel för att bilda en pasta. Kall och använd som krävt i receptet. Om du lagrar hemlagad sötröd bönpasta i en sluten behållare i kylskåpet, bör den ligga i ungefär en vecka. Släng ut oanvända delar efter det.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 168
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 3 mg
kolhydrater 37 g
Kostfiber 5 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)