Witch Finger Pretzel Rods

Witch Finger Pretzel Rods är en spektakulärt spöklik söt och salt behandling. Det tar bara 15 minuter och 4 ingredienser att göra dessa ghoulish godis. Alla kommer att älska dem, från den minsta goblin till den äldsta trollkarlen. Om du inte vill använda mandlar målade med matfärg, är det enkelt och gott att byta ut chokladdoppad mandel.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Använd en liten mattrygg pensel för att måla toppen av varje mandel med svart gelmatfärgning. (Använda livsmedelssäkra handskar om du vill undvika att få fingertopparna färgade svarta också!) Lägg åt sidan för att torka medan du förbereder resten av receptet.

2. Bryt eller skär varje förspänningsstav i hälften. Rikta ett bakplåt med vaxat papper eller pergamentpapper.

3. Placera den gröna godisbeläggningen i en mikrovågssäker skål och mikrovågsugn i 30 sekunder, omrör efter varje 30 sekunder för att förhindra överhettning.

Rör och värm tills candybeläggningen är helt smält och slät.

4. Håll en nålstång vid spetsen, doppa den i den gröna beläggningen tills nästan hela den är täckt, vilket innebär att en 1/2-tums sektion saknas upptill.

5. Placera den doppade näsan på det tillagade bakplåten. Lägg omedelbart en svart mandel på spetsen, för "fingernageln".

6. Fortsätt att doppa mer pretzels, och samtidigt hålla ett öga på de redan doppade napparna. När beläggningen har börjat torka och är mestadels matt men inte helt svår, är det dags att lägga till rynkorna för knogarna. Ta en tandpetare och håll den vinkelrätt mot pretzelsna. Vrid försiktigt det över toppen för att lägga till rynkor. Gör två uppsättningar: en satt upp nära nageln och en sätter ungefär halvvägs ner på fingret. Detta gör din häxfinger super realistisk! Om beläggningen är för smält och klibbig när du försöker, ge det några minuter att ställa in innan du försöker igen.

7. Efter att alla pretzels har doppats och dekorerats, kyla brickan i 10 minuter för att sätta beläggningen helt. Därefter kan häxfingrarna serveras eller lagras i en lufttät behållare vid rumstemperatur i upp till en månad.

Obs! Om du inte hittar blancherade mandlar kan du ta hela mandel med skinnen på och placera dem i en panna kokande vatten i 1 minut. Töm mandlarna, låt dem svalna något och kläm nötterna mellan fingrarna - skinnen ska glida rakt ut. Alternativt, om du inte vill använda svart matfärg alls, kan du istället använda vanliga mandlar eller chokladdoppade mandlar.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 570
Totalt fett 50 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 31 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 30 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 10 g
Protein 21 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)