Söt och kryddig crockpot kyckling

Detta enkla recept på Sweet and Spicy Crockpot Chicken kombinerar sötsurssås, grillsås och kyckling i ett fem ingrediensrecept med en fantastisk smak. Kycklingen blir smältande öm när den kokas i en långsam spis .

Du kan lägga till någon annan grönsak till detta recept; Jag lade till en hackad grön paprika den sista gången jag gjorde det. En kombination av olika färgade paprika skulle vara underbar i denna maträtt. Skivad morötter, zucchini eller någon asiatisk grönsak skulle vara läckra också. Det fina med matlagningsrecept som den här är att de är mycket toleranta. Det betyder att du kan ändra saker runt och receptet kommer fortfarande att fungera. Men var försiktig med att följa proportionerna av grundreceptet. Om du lägger till många andra ingredienser måste du också öka såsbeloppen.

Detta recept kan vara så mjukt eller så kryddigt som du vill. Om du gillar det mildt, använd en mild grillsås. Se till att du smaka grillsåsen och sötsurssås innan du använder den så att du vet att du gillar smakerna. Om du gillar mat kryddig, använd en kryddig grillsås och lägg till några malet jalapeño eller habanero paprika till crockpotten. Du kan också lägga till krossade rödpepparflingor eller cayennepeppar. Använd så mycket eller så lite som du vill.

Servera detta lätta recept om varmt kokt ris eller varmkokt pasta. För att komplettera smaken av maträtten, lägg till en mild grön sallad eller en färsk fruktsallad för en kylkontrast. Till efterrätt är något ljus trevligt. En Glass Pie eller en frukt dessert skulle vara perfekt.

Vad du behöver

Hur man gör det

Kombinera kyckling, vitlök, lök, sötsurssås och grillsås i en 3 till 4 kvart långkokare och rör omedelbart.

Täck den långsamma ugnen och koka på låg i 7-9 timmar tills kycklingen kokas grundligt till 165 ° F.

Om du vill ha en tjockare sås, blanda majsstärkelsen och vattnet i en liten skål och lägg till vätskan i crockpotten. täck och koka 10-15 minuter tills förtjockad. Servera över varmt kokt ris eller couscous.

Obs! Kom ihåg att om du har en nyare crockpot som lagar sig varmare, kolla kycklingen vid 6 eller 7 timmar. Om din mat brinner, var den kokad för lång. Du måste veta om din crockpot lagar varmare innan du börjar laga mat.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 549
Totalt fett 21 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 127 mg
Natrium 980 mg
kolhydrater 46 g
Kostfiber 2 g
Protein 42 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)