Vad är glass?

Ingredienser, hur det är gjort och bästa lagringsmetoder.

Glass är en blandning av mjölk, grädde, socker och ibland andra ingredienser, som har frysts i en mjuk, krämig glädje med speciella tekniker. Glass har varit en populär behandla i hundratals år men blir bara vanligt sedan den stora användningen av kylning. Den exponerande populariteten hos glass har lett till ett antal glassvarianter, inklusive frusen vanilj, frusen yoghurt och till och med icke-mejerivaror som tillverkats med ingredienser som kokosmjölk.

Glassammansättning

I USA måste glass innehålla 10-16% mjölkfett. Högre mjölkfettglass har vanligtvis en mjukare textur eftersom de innehåller en lägre mängd vatten och därmed färre iskristaller. Glassar som innehåller mindre än 10% mjölkfett kallas "ismjölk" eller mer populärt "låg fet" glass.

Förutom mjölk eller grädde innehåller glass ofta stabilisatorer, som gluten, för att hålla blandningen en konsekvent konsistens. Socker eller sockersubstitut läggs vanligen till för att ge den söta smaken som de flesta förväntar sig. Inga sockerlagda sorter av glass har blivit populära och är beroende av tillsats av frukt och naturliga mjölksocker för deras subtila sötma.

Mångfalden av smaker och tillsatser i glass har hållit sin popularitet stark hos konsumenterna. Från exotiska frukter som mango och granatäpple till okonventionella smaker som kaffe eller basilika har tusentals glassaromer, både salta och söta, skapats under åren.

Hur Glass Görs

Om du placerar en behållare med mjölk eller grädde i frysen kommer du att sluta med ett styvt block fruset vätska, inte den mjuka, krämiga glassen som vi är vana vid. Speciella tekniker används för att göra glass som skapar mindre iskristaller och innehåller luft, vilket ger en mjuk konsistens.

Kontinuerligt skurande glass, vare sig man eller mekaniskt, säkerställer att stora, styva iskristaller inte bildar sig i blandningen. Borrningsprocessen tjänar också till att införa luft och skapa en skumliknande konsistens, vilket ytterligare mjukar blandningen.

Salt, som sänker isens smältpunkt, används ofta i glassprocessen. När isens smältpunkt sänks drar det värme ut från isblandningen snabbare, vilket gör att den fryser med en snabbare takt. Frysning av blandningen ger snabbt mindre iskristaller och en mjukare slutprodukt. Saltet som är blandat med isen kommer aldrig i kontakt med glassen och påverkar därför inte natriumhalten. Den saltfyllda isen packas runt en inre glasskammare som håller isen i och salt ut.

Vätskekväve och torris kan också användas för att göra glass eftersom de också ger en snabb frysning. Den populära köpcentret, Dippin Dots, är små bollar av glass som skapas med flytande kväve för att frysa små droppar av glass.

Hur man lagrar glass

Glass bör hållas så kall som möjligt under transporten från affären till hemmet. Smältnings- och återfrysningsprocessen kan skapa stora iskristaller och minska den smidiga strukturen, vilket gör det inte bara svårt att scoop men mindre än förtjusande på tungan.

Förvara isen i huvudfacket på din frys, i stället för dörren, för att säkerställa att den ligger långt under dess fryspunkt. Föremål i frysdörren exponeras upprepade gånger för varmare luft när dörren öppnas, vilket kan orsaka en tina och återfrysningscykel och sänka konsistensens kvalitet.

För att förhindra iskristaller och skumma smaker från att absorbera i din glass efter öppningen, tryck helt enkelt en plastplast på ytan av glasset och sätt sedan på locket. Detta kommer att ge ett hinder mot luft och fukt medan den förvaras i frysen. För bästa smak och konsistens, konsumera glass inom en månad efter köpet.