B-53 Shot Recept: En lagrad Shot With Coffee Likör

B-53 är en av de populära kaffedrinkshotdrinkarna som ingår i ett kollektiv som kallas B-50-familjen. Medan det är motstycke, är B-52 bestämt mer känd, B-53 är en rolig variation som kan göras på olika sätt.

Var och en av B-50-skotten består av tre likörer som är lagrade för att skapa en spektakulär dricka. Nyckeln till att få bra lager är dubbelt: häll ingredienserna i den angivna ordningen, eftersom den tyngsta vätskan måste vara på botten och bryta upp vätskans flöde genom att använda en klassisk bartendingsteknik som kallas "flytande". Oroa dig inte, det är väldigt lätt och B-53 är det perfekta tillfället att öva dina färdigheter.

Medan kaffe och irländsk krämlikor är standard i varje B-50-skott, står B-53 ut eftersom den innehåller sambuca. Detta är en populär anis-smakad likör och du kanske känner smaken bättre som den av svart lakrits. Beviljas, det är inte en smak som alla gillar, men du blir glatt överraskad över hur de andra ingredienserna tämmer ner det.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll kaffelikören i ett skottglas och fyll i 1/3 av glaset.
  2. Flyt en lika stor mängd av den irländska krämen över kaffelikören genom att hälla den över baksidan av en sked.
  3. Flyta sambuca på toppen med samma skedsteknik för att avsluta skottet.

Alternativt skaka de tre ingredienserna i en cocktailskakare fylld med is och spänna i ett skottglas.

Fler B-53 Recept

Som med många skyttaruppskrifter har B-53 blivit omgjorda och anpassat några gånger under åren.

Minst ett av dessa recept tog ut anisens smak helt och det fungerar inte lika bra.

Alla dessa skott är lagrade på samma sätt som ovan och häller lika stora mängder av varje ande i den angivna ordningen.

Om likörerna

Kaffe och irländska krämlikor. Kahlua och Bailey's kan vara de mest populära kaffe- och irländska krämlikörerna på marknaden, men de är inte de enda alternativen . De är inte heller skyldiga att göra ett bra B-53-skott. Om du föredrar ett annat märke, använd det gärna. Du kan också försöka lycka till att göra dina egna likörer (båda är väldigt lätta).

Sambuca kommer i många färger. Den roliga delen om sambuca är att du kan få samma stora anis smak, men välj din färg. Detta är perfekt för ett skott som B-53 där varje likör visas i lager.

Om du väljer absint Det kan vara frestande att skjuta rak absint efter att ha sprungit öppna flaskan och njut av en B-53 eller två.

Det är verkligen inte en bra idé eftersom både smak och sprit är mycket starka och någon ansvarig drinkare bör inte rekommendera det. I stället gör "absinthe ritualen ." Det är en cool effekt och smakar mycket bättre.