Arroz Amarillo y Maiz gul ris med majsrecept

Gult ris serveras i praktiskt taget alla latinska kulturer. Det kan serveras vanligt, med bönor, tärnad skinka eller med majskärnor. Många gånger används saffran i stället för annatto för färgningen.

Här är mitt enkla men välsmakande recept på gult ris och majs, vilket går bra med nästan vilken måltid som helst, oavsett om det är latinskt tema eller inte.

Cooks Obs:

Om du använder annatto / achioteolja för färgämnet är sazon-paketet inte nödvändigt. Om du glömmer kommer inte maträtten att förstöra, men det kan bli orange i stället för gul.

Du kan använda pre-made kommersiell recaito, men inget slår smak av hemlagad sofrito.

Hemligheten till mjukt fluffigt ris är att hålla locket på under matlagningen. Den fångade ångkokaren är riset perfekt. Varje gång du lyfter locket låter du ångan och sänker lagringstemperaturen inuti potten.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm extra olivolja (eller annatto / achioteolja om den används) i en kruka över medelvärme. När det är varmt nog, tillsätt sofrito och saut lätt till doftande - ca 1 eller 2 minuter.
  2. Lägg till sazonpaketet (om det används), spanska Manzanilla oliver, laurelblad, salt och peppar. Rör om blandningen för att kombinera ingredienserna.
  3. När blandningen börjar bubbla, tillsätt majskärnorna och riset. Blanda omblandningen noggrant för att belägga riset och majs med färg.
  1. Häll långsamt i vattnet (eller kycklingbuljongen), rör om det du gör. Ta ingredienserna till en koka. Låt det koka i 1 till 2 minuter, och rör sedan om risblandningen igen.
  2. Minska värmen till låg och täck med ett tätt passande lock som inte tillåter ånga att fly. Ingen topp. Lyft inte locket under tillagningstiden. Du vill hålla ångan där för att laga riset.
  3. Fortsätt koka över låg värme i 30 minuter.
  4. Ta av locket och fluffa riset. Täck sedan igen, ta bort från värmen och låt det sitta några minuter innan du serverar.

Servera varmt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 297
Totalt fett 10 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 591 mg
kolhydrater 44 g
Kostfiber 2 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)