Singapore Nudlar med Ris Vermicelli

Singapore Noodles är en populär asiatisk maträtt med tunna curried risnudlar och grönsaker. I motsats till dess namn är Singapore Noodles inte en maträtt som vanligtvis äts i Singapore, men den är väldigt populär i Hong Kong, Australien, Kanada, Storbritannien och USA. Currypulver ger nudlarna en gul nyans. Receptet nedan innehåller räkor, men du kan ersätta andra kött eller förbereda maträtten.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blötlägg risnudlarna i varmt vatten i 15-20 minuter, eller tills de har mjukat. Töm nudlarna i en kolsyrare. Förbered resten av ingredienserna medan nudlarna blötlägger.
  2. Skal och skydda räkorna om det behövs. Blöt räkorna i varmt saltat vatten i 5 minuter. Töm noggrant.
  3. Rengör alla grönsaker. Skölj och töm mungbönspirorna. Skär den röda paprika i hälften, ta bort frön och skär i tunna remsor. Skaka Napa-kålen. Skala morötterna och skär i tunna skivor. Skär den gröna löken i tunna skivor. Mince ingefära .
  1. Förbered såsen genom att vispa ihop vatten eller kycklingsbuljong med brunt socker, salt och peppar. Avsätta.
  2. Värm wok över medelhög till hög värme. Tillsätt 2 matskedar olja. När oljan är varm, lägg till räkorna. Räka räkorna tills de blir rosa. Ta bort från wok.
  3. Värm 2 matskedar olja i wok . När oljan är varm, tillsätt currypulveret. Rörsteg i ca 30 sekunder, tillsätt sedan ingefäret och rör om tills ingefäret är aromatiskt. Rör på grönsakerna, börja med moroten. höna lägg till röd paprika och Napa-kål. Rör i bönspirorna. Rörsteg i ca 20 sekunder, och lägg sedan räkorna tillbaka i pannan med nudlarna. Rör i de gröna lökarna.
  4. Häll såsen över ingredienserna i wok och kasta så att såsen absorberas. Tillsätt lite mer vatten eller kycklingbuljong om blandningen blir för torr. Smak och justera kryddan, tillsätt mer socker, salt, peppar eller currypulver som önskat. Koka tills såsen är absorberad. Servera varmt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 288
Totalt fett 11 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 151 mg
Natrium 474 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 3 g
Protein 22 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)