Jordgubb och Zinfandel Jam

Våren är här och de bästa jordgubbarna har äntligen kommit till marknaden. Eller åtminstone borde de. Även under högsäsong kan de jordgubbar du får inte vara allt som skiljer sig i smak. Inget socker och allt vatten gör en sorglig jordgubbe. Lyckligtvis sätter de bärna i sylt ut sina dormanta smaker och gör även de mest obehagliga jordgubbarna till konserverade rockstjärnor.

Jag gillar att lägga till lite rött vin till blandningen, särskilt Zinfandel , som har lite tartness åt det. Merlot eller annat rött vin kommer också att fungera, så använd vad du tycker bäst om.

Kom ihåg att syltetillverkning är inte svårt, men det kräver din uppmärksamhet. Varje parti frukt du använder kommer att vara annorlunda. Vissa kommer att behöva mycket längre att laga mat och lite mindre så beroende på vatten och sockerhalten i frukten. Håll bara ögonen på det och håll din sked i rörelse för att säkerställa korrekt tjocklek och doneness.

Dessutom är det fritt att justera tärningen av frukten. Jag gillar en blandning av en liten tärning och en stor hack för att jag får stora bitar frukt i min sylt.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Sätt alla ingredienserna i en stor, icke-reaktiv pott. Låt det hela macerate i en timme så ingredienserna kan sammankopplas. Placera en liten tallrik i frysen eftersom det kommer att användas för testning senare.

2. Vrid värmen till medelhög. Blandningen kommer att bubbla och skumma lite. Som en sådan, använd en bred sked för att skumma skummet försiktigt av toppen. (Spara detta skum för att fylla yoghurt eller glass.

Den enda anledningen till att du skummer skummet är så att din sylt inte är grumlig.) Kokningen kommer att minska till större, tjockare bubblor över tiden. Var noga med att börja försiktigt stirra sylt för att förhindra att den klibbar och brinner till botten.

3. Efter ca 20 minuter börjar du prova sylt genom att placera en liten mängd på den kalla plattan som du sätter i frysen. Låt 30 sekunder passera och springa sedan igenom fingret för att se vad den kylda konsistensen kommer att vara. Koka i några minuter längre om det behövs för en tjockare sylt.

4. Ladla sylt i heta, steriliserade * burkburkar och tätning som lämnar 1/4 tum av huvudytan. Torka krukans fälgar rent innan du lägger på locken. Skruva på ringarna på fingertäthet. Låt svalna innan du placerar i kylskåpet. Konsumera inom tre månader.

Syltet kan också bevaras och lagras i obestämd tid om det bearbetas. För instruktioner om vattenbadprovning, klicka här.

* För att sterilisera burkarna, skölj masonburkar, torka dem och placera dem, utan lock, upprätt i en 200 ° F ugn i 10 minuter. För att sterilisera locken sätta dem i en grund skål och häll kokande vatten över dem.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 36
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 0 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 1 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)