Shahi Murgh - Kyckling Curry Med Creme Recept

Mild och krämig Shahi Murgh misslyckas aldrig. Även om det låter "fancy-schmancy," är det okomplicerat att laga mat. Shahi Murgh är en indisk restaurangklammer och på listan över mest beställda rätter. Servera Shahi Murgh med Chapatis, Parathas eller bara med vanligt kokt ris, beroende på kursen på vad din familj tycker om dagen. Du kan också lägga till en Kachumbar sallad för att runda av måltiden.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Mala mandlarna / cashewnötterna till ett fint pulver i en matberedare. Håll åt sidan.
  2. Värm grönsak / canola / solrosolja i en djup, kraftig potten, på medium värme.
  3. När oljan är het, tillsätt alla kryddor och sauté tills de börjar bli mörkare och lätt doftande. Det betyder att de är redo.
  4. Lägg nu de finhackade lökarna och stek tills de börjar bli en blekguldfärg. Det bör ta mellan 5 och 10 minuter.
  1. Lägg till ginger och vitlökpasta och sauté i ytterligare 2 minuter.
  2. Tillsätt tomatpastaen och alla pulverformiga kryddor, inklusive garam masala . Tillsätt också saltet. Rör om att blanda allt bra och stek masalaen, ofta omrör, tills oljan börjar skilja sig från den. Hyppig omröring kommer att förhindra bränning och kommer också att säkerställa en jämnt brunad masala. Oljeskillningen från masala är ett tecken på att det är välkokt. Detta resulterar i smidiga, välförenade smaker!
  3. Lägg nu på kycklingen och rör om att belägga den helt med masalaen. Sauté tills kycklingen är förseglad.
  4. Lägg nu 200 ml varmt vatten i pannan, rör om och täck potten. Minska värmen till en simmer och koka tills kycklingen är öm.
  5. När kycklingen är klar, tillsätt den tjocka kräm och rör om. Fortsätt att laga mat tills det mesta av såsen har torkat bort. Resultatet ska vara en maträtt med tjock sås.
  6. Stäng av värmen och servera Shahi Murgh med Chapatis, Parathas , Jeera Rice eller bara med vanligt kokt ris!