Grundläggande Kyckling Curry Recept

Indisk kycklingcurry kan variera från region till region, även det mest grundläggande receptet. Vad de har gemensamt är dock en sås med lök, vitlök, tomat och Indiens äkta kryddor, såsom koriander, gurkmeja och garam masala. Vissa recept ger ett krämigt förtjockningsmedel som yoghurt eller kokosmjölk eller grädde. Detta recept är emellertid inte i stället skapas tjockleken genom att slipa de stekta löken i en pasta och bearbeta tomaterna med vitlök och ingefärapasta. Vattnet som läggs till i slutet hjälper till att balansera såsens konsistens.

Det här är de vanligaste av kycklingrecepten, men det är också en av de bästa smakarna, men du kan gärna använda det här receptet som grund och lägga till ingredienser du kanske föredrar (som mer kryddor eller curryblad, som de använder i södra Indien). Detta recept kräver vilken typ av kyckling du föredrar, vitt eller mörkt kött, var noga med att ta bort huden. Servera Kyckling Curry med varma Chapatis (Indian Flatbread) eller vanlig kokt ris.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm oljan i en djup stekpanna över medelvärme och stek laxen tills de är guldbruna. Avlägsna från oljan med en slitssked och dränera på pappershanddukar. Stäng av värme, håll olja i pannan.
  2. Mala löken i en mjuk pasta i en matberedare. Ta bort till en skål och lägg åt sidan.
  3. I matberedaren slipa tomaterna och vitlök och ingefära pastor tillsammans i en jämn pasta.
  4. Värm oljan i stekpannan igen och tillsätt lökpastaen. Stek i 2 till 3 minuter. Tillsätt tomaterna och alla kryddor. Blanda väl. (Detta kallas masala.)
  1. Stek masala tills oljan börjar skilja sig från den.
  2. Lägg kycklingen till masalaen och bruna väl, ca 8 minuter.
  3. Tillsätt 1 1/2 kopp varmt vatten till kycklingen, simma och täck. Koka tills kycklingen är öm, cirka 15 minuter.
  4. Garnera med hackad koriander och servera med varm chapatis (Indian Flatbread), Naans (tandoor-bakad Indisk Flatbread) eller vanligt kokt ris.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 502
Totalt fett 32 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 15 g
Kolesterol 142 mg
Natrium 146 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 1 g
Protein 46 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)