Sesam-Ginger Tri-Tip Steak

Använd en Tri-Tip-stek eller grillat smör för detta recept och justera tillagningstiden i enlighet med detta. De asiatiska inspirerade smakerna i denna marinaden gör det till en bra stek för varje tillfälle. Om du är intresserad av extra sås, helt enkelt dubbel marinaden receptet. För mer information om detta, se instruktioner. Servera över ris, ångad eller grillad grönsaker eller nudlar.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Trim biffens tri-tip av överflödigt fett. Kombinera andra ingredienser, förutom sesamfrön och blanda väl. Sätt biffens tri-tip i en förslutbar plastpåse och belägga med marinade. Kyl i flera timmar (6-12).

2.Preheat grill. Ta bort biffens tri-tip från marinade och kassera eventuell kvarvarande marinaden i påsen. Grilla biffen tri-tip över medium värme, vrid ibland i cirka 25 till 30 minuter beroende på tjockleken på klippet och din föredragna doneness.

3. Avlägsna från grillen och låt vila i 5-10 minuter. Skär över kornet, strö med sesamfrön och servera.

4. Om du vill ha en extra sås att gå på toppen, helt enkelt dubbel marinaden receptet. Dela blandningen genom att använda hälften av den som en marinad och placera den andra halvan i en mellanskål. Detta blir din serveringssås. Blanda till en hög simmer i 1 minut, minska till låg och låt blandningen fortsätta simmera i 8-10 minuter. Var noga med att se till att det inte brinner. Om du vill att såsen är sötare, lägg till en annan matsked eller två till såsen och fortsätt att simra tills sockret har smält fast. Blandning ska kunna täcka baksidan av en sked. Ta bort från värme och servera på sidan eller häll över toppen av skivad tri-tip.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 479
Totalt fett 23 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 135 mg
Natrium 2,611 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 1 g
Protein 50 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)