Nötkött med kryddig svart bönsås

Fermenterade svarta bönor lånar sin egen speciella smak och smak till detta kinesiska nötkött i bönsås receptet, medan chilpasta lägger till extra bett. Serverar 3 till 4.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär nötköttet i bitar i bitar. Tillsätt marinade ingredienser, tillsätt majsstärkelsen sist.
  2. Marinate biff i tjugo minuter.
  3. När du marinerar nötkött, förbereda såsen och grönsakerna. Blanda sojasaus, socker, kycklingsbuljong och chilipasta i en liten skål. Lös upp majsstärken i vattnet i en separat liten skål. Avsätta.
  4. Skölj de svarta bönorna och låt sitta i några minuter för att mjuka. Använd en klyv eller kniv för att hugga fint. Hök i vitlök och mos med svarta bönorna.
  1. Sträng selleri och skalla morötterna. Skär på diagonalen i tunna skivor. Skär den gröna löken i tredjedelar.
  2. Värm wok och tillsätt 2 matskedar olja . När oljan är klar , lägg till scallion. Rör på en kort stund, tillsätt sedan morot och selleri. Rörsteg tills det är mjukt och skarpt. Ta bort grönsaker från wok och lägg åt sidan.
  3. Uppvärm wok och tillsätt 3 matskedar olja. När oljan är varm, tillsätt den mashed vitlök och svarta bönor. Rörsteg tills duftande. Tillsätt det marinerade nötköttet. Rörsteg tills det inte finns någon rodnad i nötköttet.
  4. Lägg såsen i mitten av wok. Ge majsstärkelse / vattenblandningen en snabb omrörning och lägg i mitten av wok. omrörning snabbt för att tjockna. När såsen kokar, lägg till de kokta grönsakerna. Blanda väl. Avlägsna från värmen och rör i sesamoljan. Servera varmt.


Top Beef Stir-fry Recept