Scuppernong eller Muscadine Jelly

Detta är en gammal muscadinjelly (eller scuppernong) gjord utan pektin.

Muscadines och scuppernongs är vilda nativa amerikanska druvor som finns i sydöstra USA. Druvorna är större än de druvor du hittar på din lokala marknad. de är ungefär 1 1/2 tum i storlek. En annan skillnad är huden. Det är ganska tjockt och tufft.

Smaken är fantastisk. Druvorna kan avnjutas råa, men du kommer förmodligen vilja kassera allt utom den läckra saften.

Muscadine sylt och gelé tillsammans med hemlagat vin är de mest populära sätten att njuta av druvorna.

Vad du behöver

Hur man gör det

Stam- och tvättviner; mash och placera i en kruka med vatten för att täcka. Smäll i 20 minuter. Pressa saft ut genom en kolsyrare, sedan spänna genom ostklaven. Ta 4 koppar druvsaften (boka resten i kylen eller frysen för en annan sats). Häll upp mätt juice i potten och värm till kokning. Koka juice i 5 minuter. Under tiden värm sockret i en panna i en 200 F ugn. Häll socker i juice och koka över medium värme tills den når 220 F på en godtermometer eller ca 25 minuter.

Det ska skiva från en kall sked. Se flera sätt att testa för jelling.

Skumma av skummet. Om du gör scuppernonggelé kan du lägga till några droppar gult matfärg för att göra det mer färgstarkt. Häll i heta, steriliserade burkar och tätning (torka burkar munnar med pappershandduk fuktad med kokt vatten).

Process i kokande vattenbad i 15 minuter, kontrollera sälar.

Se den här artikeln för detaljer om hur du gör krukor och lock och allmänna instruktioner för bearbetning.

Gör 3 till 4 pints.

Test för Jelling Point

Temperatur - Anslut en godtermometer till pannan och laga fast sylt till 220 F eller 8 grader över kokpunkten beroende på höjd. För varje 1000 meter höjd över havet, subtrahera 2 grader F.

Frystest - Sätt i två eller tre små tallrikar eller tallrikar i frysen. Nära slutet av tillagningstiden börjar du prova. Släpp en liten muffinsjuice på en iskallplatta. Sätt tillbaka den i frysen i ca 2 minuter. Om syltret bildar en "hud" och rynkor något när du försiktigt försiktigt med fingertoppen, är syltet klar. Om det fortfarande är rinnande och ditt finger enkelt gör ett spår genom det, testa igen efter några minuter.

Kylskedstest - Lägg flera servisskedar i kylskåpet. Doppa en kall sked i kokande blandningen och lyft den över pannan. Låt det springa av skeden. När några droppar kommer ihop och "ark" av skeden, är sylt gjort.

Du kanske också gillar

Muscadine Pie

Sweet Cherry Jam

Hemlagad Fig Jam med Citron Zest

Kirks Muscadine Wine

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 19
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 0 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)