Grönsaks- och Kikärt Tagine med Couscous (Pareve)

Vänd huvudet av blomkål och några pantryklammer i en läcker, uppvärmd måltid som är idealisk för upptagna nätter. Eftersom den är mildt kryddad, är denna vegetariska och Chickpea Tagine ett bra val för familjen middagar som delas med spädbarn och småbarn.

Om du föredrar en mer intensiv kryddad gryta, lägg till ytterligare kummin, kanel och ingefära, eller använd en marockansk kryddblandning, som Ras el Hanout , för att smaka. Passera harissa eller varm sås vid bordet, så diners kan lägga lite värme till deras maträtt om så önskas.

Gör det till en måltid: Icke-vegetarianer kan göra detta till en ännu mer omfattande måltid genom att toppa kupén med kyckling eller fisk. Eller servera tagine och couscous som sidrätter vid sidan av denna citrus- och saffroninfuserad rostad kyckling eller Smoky Cedar Plank Salmon . Servera marockanska skivade apelsiner med kanel, socker och orange blomma vatten som en perfekt lätt efterrätt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm olivoljan i en stor kocks pan eller tung kruk som sitter över medium hög värme. Tillsätt lök och sauté i 5 till 7 minuter, eller tills det mjuknar och blir genomskinligt. Tillsätt vitlök, kummin, ingefära och kanel och sauté i en minut, eller tills kryddorna är doftande. Tillsätt sötpotatis och sauté till kappa med kryddorna.
  2. Häll i grönsaksbeståndet. Tillsätt blomkålfloretterna, tomaterna och kikärterna. Koka upp och minska värmen till låg. Simma delvis täckt, rör om ibland tills sötpotatisen är öm, cirka 25 minuter. Smaka med salt och peppar. Ta bort från värmen och låt taginen vila medan du förbereder couscousen.
  1. Låt vattnet och olivoljan koka i en medelstora kastrull. Rör i couscousen, täck och ta av från värmen. Låt couscousen vila i 5 minuter, eller tills vattnet absorberas. Fluff med en gaffel.
  2. Att servera: Sked en höjd av couscous i grunda skålar. Omgiv couscousen med vegetabilisk tagine och sked lite av den bronsiga såsen över varje portion. Garnera efter önskemål med harissa, slivered mandel, russin och persilja.

Eller, för att betjäna familjestil, sprida couscousen i en stor rimmad tallrik. Gör en brunn i mitten av couscousen och sked vegetabilisk tagine i brunnen. Strö med mandel, rosiner och persilja om så önskas och servera med harissa på sidan. Njut av!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 524
Totalt fett 11 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 381 mg
kolhydrater 90 g
Kostfiber 13 g
Protein 21 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)