Southern Pimiento Cheese Spread

Pimiento-ostspridning är en viktig och mycket älskad södra mat, och det är super lätt att förbereda. Servera det som en aptitretare med grillat bröd eller kakor eller använd det för att fylla smörgåsar eller selleri pinnar. Det gör en fantastisk topping för grillade hamburgare, också!

Enligt Chattanoogas offentliga hus (de gör en otrolig pimiento-ost-aptitretare!) Pimiento-ostspridningen kan spåras tillbaka till början av 1900-talet.

Pimiento-ost ​​kan göras lite chunkier med lite hackad dillpipa eller syltad jalapeno paprika, eller lämna den slät och krämig. Jag gillar det med lite riven lök eller lökpulver, men det är valfritt. Jag gillar också kombinationen av gräddeost och majonnäs med cheddaren, och ett streck av Texas Pete eller Frank's Hot Sauce ger lite trevlig värme. Vissa gör det utan gräddeost, bara majonnäs. Varje södra kock har sitt eget speciella familjen recept, och ingen två är desamma.

Pimiento är en stor sötröd paprika. Pepparna är hjärtformade och de är sötare än en söt röd paprika. Paprika är gjord av pimientos. Du kommer sannolikt att hitta pimientos i burkar i grönsaksgången i din lokala stormarknad. Om du inte hittar dem kan rostade röda paprika användas i en nypa eller steka dina egna röda paprikor (se anvisningarna nedan).

Vad du behöver

Hur man gör det

Skaka osten och lägg den i en blandningsskål. Lägg till gräddeost, majonnäs och riven lök, om du använder, tillsammans med den varma såsen. Blanda med en träsked eller flexibel spatel tills den är väl kombinerad. Tillsätt de dränerade och hackade pimientosna och fortsätt att blanda tills de är väl blandade. Smak och krydda med salt och peppar efter behov.

Förvaras i kylskåp, täckt, i upp till 1 vecka.

* Om möjligt, stryk osten från ett bra kvalitetsblock av cheddarost.

Använd skarp, extra skarp eller en kombination. Jag gillar den gula osten, men du kan använda vit ost också.

Tips och variationer

Så rosta friska Pimiento Peppers eller Red Bell Peppers

Förvärm ugnen till 500 F. Placera paprika på en pannplatta och lägg i den förvärmda ugnen i ca 30 minuter, vrid ofta för att dra åt alla sidor. Skinnen ska vara förkolnade och skrynkliga. Ta bort paprikan från ugnen och täcka pannan tätt med folien. Låt stå i ca 25 till 35 minuter, eller tills paprikan är cool nog att hantera. Kvarts paprika och ta bort stam, skal och frön. Häll paprikan och använd i receptet eller lägg dem i en behållare, tillsätt några matskedar olivolja och täck behållaren. Kyl pepparna i upp till 2 veckor.

Du kanske också gillar

Basil Walnut Spread

Hemlagad Boursin Cheese Spread

Dotties räkspridning

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 51
Totalt fett 5 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 10 mg
Natrium 77 mg
kolhydrater 1 g
Kostfiber 0 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)