Skillet Corn Medley Med Peppar och Lök

Detta lätta majsrecept är gjord med färska eller frysta majskärnor, röda paprikor, gröna paprikor, lök och andra kryddor.

Om du gillar lite mer värme, var god att lägga till färska milda eller heta chili peppar i stekpannan tillsammans med paprika och lök. Eller tillsätt en majs med cayennepeppar när du lägger till majsen.

Detta gör en god maträtt, och det är ett utmärkt recept att använda med färsk majs. Se tips och varianter för en snabb hur-till för att skära färsk majs från cobs.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor smörgås smör smör. Lägg till röd och grön paprika och lök; sauté i 3 till 4 minuter, eller tills löken är genomskinlig.
  2. Tillsätt de fräscha eller frysta tina majskärnorna, salt och malt svartpeppar.
  3. Koka, omrör, i 3 minuter; rör om i nyhackad persilja.

Tips och variationer

Hur man skär majs från cob

Avlägsna skal och silke från majskolvarna och skölj väl. Skär av en bit av spetsänden för att skapa en platt topp. Stå majsen i en bred skål eller pajplatta på den platta änden. Med en y-peeler, en skarp kniv eller ett speciellt majsskärverktyg skär du kärnorna ur spolen. Klipp ca 3/4 av vägen genom kärnorna, klipp några rader åt gången. Efter att majsen har klippts, skrapa baksidan av en kniv över raderna för att få några mjölkiga juicer kvar på cobsna.

Du kanske också gillar

Scalloped Corn Casserole

Färsk Corn Pudding

Easy Cheesy Corn Bake

Skillet Corn med bacon och sur grädde